Hlavní obsah

Thajští konzervativci chtějí získat voliče legalizací erotických pomůcek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezvyklou součástí předvolebního boje v Thajsku se staly erotické pomůcky. Konzervativní politická strana podpořila návrh demokratů na jejich legalizaci ve snaze získat na svou stranu voliče před nadcházejícími volbami.

Foto: Mundl Richard, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Legalizaci sexuálních hraček prosazuje demokratická strana, podle níž se tyto pomůcky do Thajska stejně pašují. Stát pak přichází jak o daně, tak o šanci tyto produkty regulovat a kontrolovat jejich kvalitu.

Prodej erotických pomůcek v Thajsku může vynést až tříletý trest vězení a pokutu v přepočtu až 37 tisíc korun. Přesto se v některých částech Bangkoku prodávají v pouličních stáncích.

Vedle ekonomického efektu má mít legalizace erotických pomůcek také společenský přínos.

„Tyto pomůcky jsou užitečné, protože by mohly vést k redukci prostituce, snížení počtu trestných činů souvisejících se sexem a také by mohlo ubýt rozvodů v důsledku nesouladu v intimním životě,“ citoval web The Guardian Ratchadu Thanadirekovou z demokratické strany.

Volby se v Thajsku budou konat 14. května a konzervativci v nich chtějí odčinit těžké ztráty, které utrpěli před čtyřmi lety.

Majitel farmy najal sexy tanečnice, aby motivovaly dělníky

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám