Hlavní obsah

Osmiletého chlapce uštkla kobra. Vrátil jí to a hada zabil

K bizarnímu incidentu došlo v pondělí v indické vesnici Pandarpadh, vzdálené asi 350 kilometrů od města Raipur. Osmiletému Deepakovi se omotala okolo ruky kobra, která chlapce uštkla. Snahy o setřesení hada byly marné, a tak se zoufalý hoch rozhodl oplatit hadovi kousnutí stejnou mincí a po kousnutí hada zabil.

Foto: Profimedia.cz

Kobra indická. Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo na dvorku za domem, kde si Deepak hrál jako obvykle. Měl štěstí, že se ze strany kobry jednalo o takzvané suché uštknutí, kdy had při kousnutí nevypustí do těla oběti jed. Takové uštknutí je sice bolestivé, ale ve většině případů neznamená pro člověka přímé ohrožení na životě.

Chlapec se pokusil kobru setřást z ruky, plaz se však držel doslova zuby nehty.

„Hrozně to bolelo, ale ani když jsem třepal rukou, tak se mi nepodařilo hada setřást. Tak jsem ho dvakrát silně kousl, všechno se to stalo hrozně rychle,“ řekl serveru The New Indian Express Deepak. Kobra na následky zranění uhynula, dodal server.

Deepaka odvezla rodina do nemocnice, kde mu byly podány protilátky. „Nevykazoval naštěstí žádné známky otravy jedem a rychle se zotavil. Přesto u nás zůstal na pozorování, než byl propuštěn zpátky domů,“ uvedl ošetřující lékař Jems Minj.

V Indii žije přibližně 300 druhů hadů, z toho 60 velmi jedovatých. Podle zprávy časopisu eLife z roku 2020 bylo v Indii mezi roky 2000 a 2019 zaznamenáno 1,2 milionu úmrtí na hadí uštknutí.

Uprchlá jedovatá kobra se sama vrátila do svého terária ve švédské zoo

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám