Hlavní obsah

Uprchlá jedovatá kobra se sama vrátila do svého terária ve švédské zoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedovatá kobra královská dlouhá 2,2 metru, která utekla ze svého domova ve švédské zoo, se sama vrátila zpátky do svého terária. Šťastně tak skončilo více než týden trvající pátrání po smrtelně nebezpečném hadovi, informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Sir Vass se do svého terária vrátil sám.

Článek

„Houdini, jak jsme ho pojmenovali, se vrátil,“ řekl švédské veřejnoprávní televizi SVT generální ředitel akvária Skansen Jonas Wahlström. Had, jehož oficiální jméno je Sir Vass, utekl 22. října přes svítidlo ve stropě svého skleněného výběhu v akváriu, které je součástí zoo v parku Skansen na stockholmském ostrově Djurgaarden.

Po intenzivním pátrání za pomoci rentgenových přístrojů byl „Houdini“ lokalizován v uzavřeném prostoru poblíž terária v izolaci mezi zdmi.

Do stěn, kde se had ukrýval, byly vyvrtány otvory, v pondělí ráno se ale kobra ztratila z dohledu rentgenových kamer. Ukázalo se, že had se vzdal svého výletu za svobodou a vrátil se zpět do svého terária.

Podle parku by had nepřežil chladné klima, kdyby se dostal ven z budovy.

Kobry královské mohou dorůstat délky až 5,5 metru. Žijí hlavně v Indii, Indonésii a na Filipínách.

Muži vlezla do kalhot kobra. Sedm hodin nehnutě čekal, co bude dál

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám