Hlavní obsah

Obří skluzavku museli po čtyřech hodinách zavřít. Vyhazovala děti do vzduchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S velkou slávou otevřená skluzavka v parku v americkém Detroitu po pouhých čtyřech hodinách ukončila provoz. Nepříliš domyšlený design a vysoká rychlost způsobily, že děti skákaly příliš vysoko do vzduchu a pak dopadaly na tvrdou plochu skluzavky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Během krátkého sobotního provozu zahltily sociální sítě videa dětí a mladých lidí, kteří podstoupili poněkud tvrdší jízdu, než čekali. Nutno podotknout, že řada dětí si rychlou jízdu užívala, v některých případech však k hodně bolestivému karambolu nechybělo příliš mnoho.

„Jel jsem dolů rychleji, než jsem si myslel, že pojedu. Gravitace bolí,“ svěřil se na jedné z nahrávek chlapec svému rodiči.

Vedení parku Belle Isle, kde se skluzavka nachází, se proto po pouhých čtyřech hodinách po otevření rozhodlo skluzavku dočasně uzavřít.

I tak bylo vedení podrobeno na internetu sžíravé kritice. „Tohle mě rozesmálo. Vážně potřebovali čtyři hodiny na to, aby si uvědomili, že to není O.K.?“ zaznělo v jednom komentáři. „Je to jedna z nejlepších ilustrací toho, proč jsou matematické výpočty a inženýrství tak důležité,“ přidal se pobaveně další z kritiků.

Ve Španělsku slavnostně otevřeli nejdelší klouzačku. Druhý den ji museli zavřít kvůli zraněním

Koktejl

Někteří naopak hájili skluzavku s tím, že otlučeniny k dětství zkrátka patří. „Tahle skluzavka je nejlepší a funguje přesně, jak má. Člověk nezažije opravdové dětství, pokud se nepotluče na skluzavce a v horkém letním dni si nepřivodí popáleniny třetího stupně,“ s notnou dávkou nadsázky komentoval jeden z obhájců skluzavky.

Ta byla v tomto týdnu opět uvedena do provozu a zpomalení zafungovalo. Nikdo si od té doby nestěžuje ani nesdílí humorná videa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám