Hlavní obsah

Na filipínské dálnici leželo přes 1,5 milionu. Motorkáře zradil batoh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí motoristé na dálnici na filipínském ostrově Cebu pravděpodobně nevěřili svým očím, když viděli, že vozovku před nimi pokryly bankovky. Muže na motorce totiž zradil zip u batohu, v němž převážel značné množství hotovosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

John Mark Barrientos v úterý převážel doslova batoh plný peněz, když ho za jízdy po dálnici u filipínského města jeho zavazadlo zradilo. Během chvíle tak na silnici leželo značné množství peněz. Muž totiž převážel čtyři miliony filipínských pesos, což je v přepočtu více než 1,5 milionu korun.

„Ve zpětném zrcátku jsem viděl, jak peníze létají ven, ale bylo už pozdě,“ popisoval později zkroušený John. Ironií osudu totiž pracuje v obchodním domě v kiosku, kde nabízí různé produkty z oblasti bezhotovostních elektronických plateb.

Ostatní řidiči začali okamžitě zastavovat a bankovky sbírat. Až nečekaně mnoho jich však peníze vrátilo Johnovi, ale samozřejmě zdaleka ne všichni. Podařilo se tak zachránit 2,8 milionu pesos (necelých 1,1 milionu korun), ale 1,2 milionu (přibližně 470 tisíc korun) si lidé odvezli.

Po nich nyní pátrá filipínská policie, která si je jistá, že je všechny najde. To sice není zcela naivní představa, protože existuje několik videí, na nichž lze „sběrače“ vidět, ale na stranu druhou jen samotný ostrov má přes čtyři miliony obyvatel, a to ani všichni lidé zachycení na záběrech nemuseli být místní.

Nicméně pokud se někoho identifikovat a najít podaří, ale peníze nevrátí, půjde nekompromisně před soud, sdělili policisté místním médiím.

Dobrodinec vyházel na dálnici přes čtyři miliony v hotovosti. Chtěl lidi podarovat

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám