Hlavní obsah

Dobrodinec vyházel na dálnici přes čtyři miliony v hotovosti. Chtěl lidi podarovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči na dálnici poblíž města Eugene v americkém státě Oregon zažili neobvyklou situaci, když tam doslova začaly peníze létat vzduchem. Z jedoucího auta je tam totiž vyhodil muž, jenž chtěl ostatní obdarovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Minulý týden ve středu začaly na oregonské dálnici I5 létat vzduchem peníze. Z okna svého vozu tam totiž osmatřicetiletý Colin Davis McCarthy vyhodil přibližně 200 tisíc dolarů v hotovosti (kolem 4,3 milionu korun). Lidé začali okamžitě zastavovat a bankovky sbírat, což překvapivě nezpůsobilo žádné vážnější dopravní problémy ani nehody.

Ve skutečnosti ještě dostali pochvalu od policistů, protože „odvedli dobrou práci a všechno rychle uklidili.“ McCarthy později uvedl, že se k tomuto činu rozhodl proto, že se mu daří dobře, a tak chtěl podarovat i další lidi. Po jeho penězích se však ve vzduchu vznášelo také obvinění z výtržnictví nebo ohrožení z nedbalosti, ale nakonec k tomu nedošlo.

Z McCarthyho štědrosti ovšem již nejsou moc nadšení jeho blízcí, protože peníze pocházely ze společného rodinného účtu. Poručík Jim Andrews tak podle kanálu ABC prohlásil, že v takovém případě policie nemůže nic dělat, protože McCarthy nenakládal s cizími finančními prostředky.

McCarthyovi přesto vyzvali všechny, kteří nějaké bankovky našli, aby je vrátili, protože „rodina je velmi potřebuje“.

Žena vrátila nalezené statisíce a lidé jí za to dali ještě mnohem víc

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám