Hlavní obsah

Lví král je po smrti. Zabili jej mladší rivalové

V národním parku Serengeti na severu Tanzanie zabili mladší rivalové legendárního lva Snyggveho, známého také jako „král Serengeti“. Lev přezdívaný také po otci Bobu Marleym jako Bob junior vládl rozsáhlému teritoriu za pomoci bratra Tryggveho po dobu sedmi let.

Foto: Profimedia.cz

Lvi v národním parku Serengeti (ilustrační foto)

Článek

„Předpokládáme, že jeho bratra potkal stejný osud,“ uvedl pracovník rezervace Freddy Shirima. Dodal, že mladší rivalové chtěli Boba mladšího svrhnout, což se běžně stává, když vůdce smečky zestárne nebo když mladší samci nejsou spokojení s jeho vládou.

Ochránci přírody připravují pro šelmu, jejíž věk odhadli na deset let, speciální pohřeb. Datum má být teprve oznámeno. Na sociálních sítích se záhy objevilo mnoho příspěvků, v nichž lidé na „padlého krále“ vzpomínají. „Úplně mi to zlomilo srdce, je to jako ztráta přítele,“ píše se v jednom z nich.

Bob junior byl nejen majestátní, ale také velmi fotogenický

Jiný uživatel zmiňuje, že setkání se lvím králem pro něj bylo privilegiem, a zdůrazňuje: „Bylo to skutečně majestátní zvíře.“ Smutek vyjadřuje i mnoho dalších. „Ale tak nelítostný je zkrátka zákon savany,“ konstatuje jeden z uživatelů.

V národním parku Serengeti, který je jedním z nejslavnějších a nejrozsáhlejších chráněných území Afriky, žije podle odhadů ochránců přírody přibližně tři tisíce lvů, uvedl server BBC.

Zbídačený lev snad brzy zase zařve. Zachránili ho z opuštěné zoo

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám