Hlavní obsah

Krádež auta se nepovedla. Zloděj si neporadil s manuálním řazením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lupič v Chicagu byl přesvědčen, že ukrást na ulici auto nebude nic těžkého, ale nepočítal s tím, že vůz bude vybaven manuální převodovkou. Po marných pokusech se rozjet, nakonec uprchl po svých, ale policie jej zanedlouho dopadla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pětadvacetiletý Andrew Moran přistoupil k řidičce a požadoval od ní klíčky k jejímu Audi A3. Tvrdil, že její auto potřebuje, protože jinak ho někdo zabije. Navíc držel ruku v kapse u bundy, a tak si žena myslela, že by mohl mít zbraň, a klíčky mu raději dala.

Okamžitě však šla volat policii, která Morana málem chytila přímo při činu. Nedokázal si totiž poradit s manuálním řazením, aby s autem odjel. Když tedy zaslechl sirény, tak raději utekl po svých, ale klíč od vozu si nechal.

V USA jsou častější automatické převodovky, manuální má jen malé procento aut.

Ke klíči byl ovšem připevněn sledovací přívěsek AirTag, takže netrvalo dlouho a policisté zloděje dostihli. Podle serveru CWB Chicago zjistili, že se pohybuje vlakem, a tak si pro něj přijeli na nádraží. Zloděj sice při spatření policistů klíč zahodil, ale nebylo mu to nic platné. Jednak ho při tom viděli další lidé přímo ve vlaku, a jednak policie díky kamerovým záznamům znala jeho podobu.

Moranovi dále přitížilo, že při zatýkání kladl odpor, plival na ně a některé také pokopal. Jeho přidělený obhájce sice tvrdil, že otec tří dětí trpí psychickými problémy po nedávné operaci hlavy, ale soudce pro to pochopení neměl. Moran tak byl obviněn z krádeže vozidla a ublížení na zdraví a kauce byla stanovena na 15 tisíc dolarů (340 tisíc korun).

Tříletý kluk řídí auta lépe než leckterý dospělý

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám