Hlavní obsah

Tříletý kluk řídí auta lépe než leckterý dospělý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zayn Sofuoğlu se už ve třech letech může chlubit něčím, o čem může drtivá většina dospělých mužů jen snít. Může totiž řídit otcovy supersporty, i když zatím tedy pouze na zahradě.

Foto: Profimedia.cz

Zayn Sofuoğlu se svým otcem

Článek

Zayn Sofuoğlu je synem tureckého poslance a někdejšího motocyklového závodníka Kenana Sofuoğlua, takže k motorismu měl velmi blízko doslova od narození. Ale řídit ve třech letech jakékoliv skutečné auto, natož pak supersport, to nebývá zvykem ani v motoristicky velmi pozitivních rodinách.

Aby Zayn ve svém věku dosáhl na pedály, musí v autě spíše stát než sedět a o výhledu z vozu se prakticky nedá mluvit. Využívá však displej infotainmentu, kam si promítá obraz z parkovacích kamer, nebo si na vůz rovnou nainstaluje externí kameru a záběry z ní sleduje na tabletu.

Na Zaynově instagramovém profilu je několik videí, na nichž řídí vedle supersportu od Ferrari například také limuzínu, nebo dokonce buginu i s přívěsem. A problém mu nedělá ani couvání v relativně stísněném prostoru. Na rozdíl od mnoha dospělých řidičů si totiž zjevně nedělá starosti s tím, že by některý z drahých vozů mohl „ťuknout“.

U veřejnosti ovšem nesbírá pouze kladné a nadšené ohlasy, přestože vždy jezdí za bedlivého dohledu rodičů. A to nejen proto, že řízení aut či motorek může být pro tak malého chlapce nebezpečné.

„Kdybych tohle dělal se svým synem, tak mi ho odeberou,“ píše se v jednom komentáři. Dá se ovšem předpokládat, že malý Zayn si ho stejně ještě nepřečte.

Polák zvládl zkoušky v autoškole až na 58. pokus

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám