Hlavní obsah

Kongresmanka si stěžuje na nízký plat, ročně si přijde v přepočtu na 3,8 milionu korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Terčem kritiky se na sociálních sítích stala Marjorie Taylorová Greeneová, členka Sněmovny reprezentantů za republikány, kvůli tomu, že si stěžovala, že má na této pozici málo peněz. Britský The Guardian píše, že podle veřejně dostupných zdrojů má tato představitelka radikálního křídla Republikánské strany roční příjmy ve výši 174 tisíc dolarů (3,83 milionu korun).

Foto: Sarah Silbiger, Reuters

Kongresmanka Marjorie Taylorová Greeneová

Článek

Greeneová, zákonodárkyně ze státu Georgia, tento týden v podcastu novináře Glenna Greenwalda řekla, že kvůli tomu, že se stala členkou Kongresu, „má mizerný život“. „Než jsem se sem dostala, vydělávala jsem hodně peněz. Prodělávám,“ řekla. Uvedla, že to není „život, který by se jí líbil“.

Greeneová byla do Sněmovny reprezentantů zvolena v roce 2020, dříve vlastnila pobočku posilovny CrossFit. Stěžovala si také, kolik času práce v parlamentu zabere. „Kongresmani a senátoři jsou ve Washingtonu opravdu dlouho, až moc dlouho,“ řekla a dodala, že se nedostane domů a nemá čas na své přátele a rodinu.

„Neváhejte a odstupte, pokud vám vaše současná práce není dost dobrá. Milionům z nás to nebude vadit,“ napsal jeden uživatel Twitteru a svůj příspěvek označil hashtagem #stopwhining (přestaň kňourat). Jiní jí připomínali, že do Kongresu by se politici neměli nechávat volit proto, aby na tom vydělali. „A jsem si jistý, že za rok vyděláte více než většina lidí ve vašem volebním okrsku. Pokud se vám vaše práce nelíbí, nekandidujte,“ doporučil jí další uživatel Twitteru.

Gazpacho není gestapo. Americká politička si utrhla ostudu

Koktejl

Greeneová, věrná stoupenkyně bývalého prezidenta Donalda Trumpa, patří mezi kontroverzní představitele Republikánské strany. V minulosti podpořila krajně pravicovou konspirační skupinu QAnon, některé její výroky byly označovány za rasistické, antisemitské a namířené proti muslimům. Byla také odpůrkyní opatření proti šíření covidu-19, povinnost nosit roušky ve vládních budovách přirovnala předloni v červenci k holokaustu. Pak se za své výroky omluvila.

Reklama

Související témata:
Marjorie Taylor Greene

Výběr článků

Načítám