Hlavní obsah

Kanaďan pomohl uhasit požár motorovým člunem

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I kanadskou provincii Britská Kolumbie sužují rozsáhlé letní požáry. Jeden takový hrozil vypuknout i na břehu řeky Thompson, kde před několika dny vzplály trsy suché trávy. Na místo byli přivoláni hasiči, ještě předtím se však místním dostalo nečekané pomoci. Třiačtyřicetiletý Koyne Watson pomohl oheň zkrotit svým motorovým člunem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hašení požáru motorovým člunemVideo: Reuters

 
Článek

Watson byl v tu dobu na vyjížďce se svou třiatřicetiletou snoubenkou Tashou Huntovou. Poklidné odpoledne ale brzy nabralo dramatický rozměr, když si pár všiml hustého kouře poblíž silnice. „Přijel jsem ke břehu, abych se podíval, jak je vysoký. Byl poměrně dost – tak šest nebo devět metrů,“ sdělil televizi CBC řidič rychlostního motorového člunu.

Přesto ho to neodradilo od nápadu použít výkonné motory člunu a pokusit se oheň zkropit vodou. Túrování motoru o výkonu téměř tisíc koňských sil poblíž břehu přineslo kýžené výsledky. „Bylo to moc vysoko a neviděli jsme, zda voda dostříkla až na oheň. Ale lidé nahoře, kteří pomáhali hasit, na nás mávali a volali, ať pokračujeme,“ uvedla Tasha.

Skromný hrdina

Watson tak provedl ještě několik koleček a pokaždé požár zasáhl gejzírem vody. Následně na místo konečně dorazili hasiči a požár dostali definitivně pod kontrolu. Jejich náčelník Mike Adams vyjádřil Watsonovi díky za celý hasičský sbor. „Ten chlápek předvedl pár hodně zajímavých manévrů,“ dodal.

Watsonova akce se záhy stala hitem internetu. Řidič motorového člunu se ale jako hrdina rozhodně necítí. „Ten oheň pomáhalo hasit ještě spousta dalších lidí. Navíc by to v mé situaci udělal každý,“ uzavřel Watson skromně celý příběh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám