Hlavní obsah

Italka nestihla dojet do nemocnice, chlapce porodila na horské silnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzrušující příběh se odehrál minulý týden na klikaté horské silnici v Apeninách. Třicetiletá těhotná Italka nestihla dojet do 57 kilometrů vzdálené porodnice a za velmi improvizovaných okolností ve čtyři hodiny ráno přivedla na svět zdravého chlapce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vše přišlo náhle. Předpokládaný termín narození dítěte byl vzdálený ještě téměř měsíc, žena proto v klidu setrvávala ve svém domku v toskánské vesnici Badia Prataglia. Uprostřed noci ale najednou zjistila, že se její první porod kvapně blíží.

Zavolala na tísňovou linku a společně s otcem dítěte nasedla do auta a vyrazila směrem k okresnímu městu Arezzo, kde byla nejbližší nemocnice. Dispečeři současně vyslali naproti sanitku, avšak jen se zdravotníky, nikoli s lékařem, kterých je v regionu chronický nedostatek.

Situace byla stále naléhavější a cesta po klikaté komunikaci mezi kopci ještě dlouhá, v průměru trvá dvě a půl hodiny. Pracovníci tísňové linky, kteří zůstali s rodiči v telefonickém kontaktu, se podle serveru ArezzoNotize nakonec rozhodli, že bude lepší auto zastavit a že se žena musí připravit na porod. Mezitím k autu dorazila sanitka, která si nastávající matku převzala, aby pokračovala v sestupu do údolí.

Ani vozidlo zdravotníků to ale do cíle nestihlo. Zajelo k okraji silnice a za telefonické asistence lékařů porodnice pomohlo chlapci na svět. Poté následoval další závod s časem, načež kolem páté hodiny ranní si ženu s dítětem převzali porodníci nemocnice San Donato v Arezzu. Téměř tříkilový chlapec i matka jsou v pořádku.

Žena porodila na túře v chorvatských horách, těhotenství tajila

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám