Hlavní obsah

Žena porodila na túře v chorvatských horách, těhotenství tajila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chorvatská horská služba na konci července vyjížděla k neobvyklému zásahu, když na horské chatě v národním parku Paklenica porodila mladá žena. Původně tvrdila, že o těhotenství vůbec nevěděla, ale později přiznala, že jej pouze tajila.

Foto: Facebook: HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja

Mladá Lucemburčanka porodila v chorvatských horách

Článek

Dvaadvacetiletá Natasha z Lucemburska se nedávno rozešla se svým partnerem, ale nového přítele si našla velmi rychle a na konci července s ním a dalšími dvěma lidmi odjela na pár dnů do Chorvatska.

Při túře v národním parku Paklenica však začala cítit bolesti, a proto se celá skupina uchýlila na horskou chatu. Natasha se poté odebrala na toaletu, kde porodila holčičku. Překvapení ostatních účastníků výletu nebralo konce, protože o Natashině těhotenství neměli nejmenší tušení, a to samé tvrdila i sama novopečená maminka.

Později se však ukázalo, že dívka o svém stavu věděla, a dokonce znala i přibližný termín porodu. Otěhotněla totiž se svým bývalým partnerem, ale nejenže o tom neřekla svému novému příteli, ale vůbec nikomu.

Situaci komplikovala skutečnost, že chata se nachází na odlehlém místě, kde není stabilní mobilní signál. Nejprve tedy nastaly menší problémy dovolat se na horskou službu a pak dost dlouho trvalo, než se záchranáři na místo dostali. Lékařka tak podle serveru Total Croatia dorazila zhruba dvě hodiny po porodu a přibližně hodinu po ní také specialistka gynekoložka.

Porod však naštěstí proběhl zcela hladce a bez komplikací, a tak sice Natasha dolů z hory nedošla po svých, ale vzhledem k tomu, že právě porodila své první dítě, byla v pořádku. A to samé platí i o její holčičce, což po prvním ošetření na stanici horské služby později konstatovali také lékaři z nemocnice v Zadaru.

Dárce krve nesdělil, zda je těhotný. Odmítli ho

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám