Hlavní obsah

Ind si nechal zesnulou manželku vyrobit ze silikonu

Indický penzista Tapas Sandilya uctil památku své zesnulé manželky tím, že si ji nechal v životní velikosti a realistické podobě vysochat ze silikonu. Mohou tak spolu i nadále sedět na pohovce.

Ind si nechal zesnulou manželku vyrobit ze silikonu, splnil tak její přáníVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Pětašedesátiletý Tapas Sandilya z Kalkaty a jeho žena Idrani spolu byli 39 let. A nebýt pandemie covidu-19, pravděpodobně by spolu byli dodnes. Ale druhá covidová vlna byla v Indii podstatně silnější než ta první, a tak s sebou vzala i Idrani, která v nemocnici zemřela 4. května 2021 ve věku devětapadesáti let.

Tapasův smutek byl umocněn i tím, že v jejích posledních chvílích u Idrani nemohl být, protože platila přísná karanténní opatření.

Nápad nechat si zesnulou ženu vyrobit nepochází z Tapasovy hlavy, přišla s ním sama Idrani. Před několika lety totiž spolu byli v jednom hinduistickém chrámu a obdivovali tam mimořádně realistickou sochu. Idrani tehdy řekla, že pokud by zemřela před Tapasem, byla by ráda, kdyby ji nechal také takto věrně zpodobnit.

Když Tapas několik měsíců po smrti manželky opět zavítal do stejného chrámu, rozhodl se její přání splnit. Oslovil tedy sochaře Subimala Dase, který velmi realistické postavy vytváří například pro muzea. Tapasova rodina sice byla silně proti, ale vdovec argumentoval tím, že mít doma zpodobnění své bývalé ženy v životní velikosti není o moc jiné, než když si lidé doma vystavují fotky zesnulých příbuzných či přátel.

Práce byla i pro zkušeného profesionála velmi náročná, protože Idrani nikdy neviděl a ani neměl možnost udělat si odlitky. Spolu s Tapasem tak strávili několik dnů výrobou hliněného modelu Idranina těla a dost práce dala i 3D rekonstrukce jejího obličeje z několika fotek.

Stálo to za to

„Nic jiného než přesný výraz jejího obličeje pro mě nepřicházelo v úvahu,“ nenechal Tapas prostor pro pochyby, že příprava byla skutečně náročná. Figurína váží téměř přesně 30 kilogramů a její výroba Tapase vyšla v přepočtu na bezmála 70 tisíc korun. Ale určitě to stálo za to.

„Nová Idrani“ tak dnes sedí na svém oblíbeném místě na pohovce s rukama složenýma na klíně a klidným výrazem ve tváři. Oblečena je do svátečního sárí, které měla na synově svatbě, a vlasy jí upravuje sám Tapas.

Žena prohrála sama sebe, opustila děti a nastěhovala se k panu domácímu. Vrátit se nechce

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám