Hlavní obsah

Horolezec a horolezkyně vylezli na špičatou skálu ve svatebním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Victoria Forbesová a Mark Lyons jsou tak nadšenými horolezci, že se své vášně nevzdali ani při vlastní svatbě. Ve slavnostním oblečení tak vylezli na skálu na skotském ostrově Skye.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Forbesová a Mark Lyons vylezli na skálu Inaccessible Pinnacle ve svatebním oblečení

Článek

Victoria a Mark se vzali 17. července na ostrově Skye v oblasti pohoří Cuillin a coby nadšené horolezce je napadlo, že by to mohli spojit s výstupem na štít Sgùrr Dearg. Ten je sice vysoký pouze 986 metrů, ale na jeho vrcholu se nachází 50 metrů vysoká skalní jehla nazývaná The Inaccessible Pinnacle, jejíž zdolání se považuje ve své kategorii za nejobtížnější na území Velké Británie.

Ačkoliv v obleku se dá vystoupat i na podstatně vyšší hory, ve svatebních šatech by to asi nebylo zcela ideální. Novomanželé si tak den po svatbě slavnostní oblečení nahoru vynesli a převlékli se až pod vrcholovou skálou.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Forbesová a Mark Lyons vylezli na skálu Inaccessible Pinnacle ve svatebním oblečení

Snímky z výstupu a sestupu na Inaccessible Pinnacle (nedostupný vrchol) pořídila fotografka Becy Stablerová a spolu s Victorií a Markem bylo nahoře ještě několik dalších horolezců. „Moc děkujeme za všechnu tu lásku, gratulace a přání všeho nejlepšího,“ ocenil Mark přístup horolezeckých kolegů.

Podle slov novomanželů šaty i oblek přežily tuto netradiční eskapádu bez poškození, ale oba zároveň zdůrazňují, že mají s lezením na hory i skály již letité zkušenosti a méně zdatní horolezci by se o něco podobného neměli pokoušet.

„Kdybychom si nebyli naprosto jistí, že to za daných podmínek zvládneme, ani bychom se o to nepokoušeli,“ řekl Mark s tím, že vedle vlastních schopností použili při výstupu i řadu bezpečnostních pomůcek a opatření. A dodal, že se s Victorií na Inaccessible Pinnacle určitě ještě vrátí, ale již nikdy v podobném oblečení.

Japonec zdolal čtyřtisícovou horu v obleku a polobotkách

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám