Hlavní obsah

Chlapec zachránil před utopením matku, která dostala epileptický záchvat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z mých nejhorších nočních můr, okomentovala Lori Keeneyová z Oklahomy záznam z bezpečnostní kamery, na němž je vidět, jak dostala epileptický záchvat uprostřed zahradního bazénu. Celý příběh měl ale dobrý konec díky jejímu desetiletému synovi Gavinovi, který neztratil duchapřítomnost a svou matku zachránil.

Malý syn zachránil matku, která dostala v bazénu na zahradě záchvat.Video: Lori Keeney via Storyful, AP

 
Článek

Děsivá příhoda se udála už 5. srpna, agentury záběry z bezpečnostní kamery zveřejnily až minulý víkend.

Keeneyová téměř mimo záběr dostává epileptický záchvat a jen o pár okamžiků později skáče do vody Gavin a míří k ní. Matku dotáhne až k schůdkům, na jejichž druhém konci nervózně štěká pes.

„Můj otec, který žije ve vedlejším domě, slyšel štěkot, přiběhl a skočil do bazénu, zatímco Gavin mi držel hlavu nad vodou,“ popsala dramatické chvíle Keeneyová na svém facebookovém účtu. „Můžete vidět, že pak odstupuje a je zase ‚jenom‘ malým chlapcem,“ dodala.

Keeneyová dodala, že vzhledem ke své nemoci, kdy záchvaty dostává téměř denně, se nikdy nekoupe sama. Gavin byl v bazénu s ní a jen pár okamžiků před záchvatem vylezl z vody. Na zdravotní stav své matky je zvyklý.

Zdravotník zasahoval u infarktu, sám ho dostal

Koktejl

Zachránil jí život už podruhé. V květnu loňského roku dostala Keeneyová záchvat při jídle, zaskočilo jí sousto a začala se dusit.

Nejprve se Gavin pokusil o Heimlichův chvat, protože však neměl dostatečnou sílu, zavolal na tísňovou linku, a i díky němu záchranáři přijeli včas.

„Není to jen hrdina tohoto dne, každý den je mým hrdinou,“ uvedla hrdá Keeneyová.

„Kvůli mně a mému zdravotnímu stavu si toho tolik prošel a zvládl to s grácií a dospělostí,“ dodala pyšná matka s tím, že slovo hrdost může sotva popsat to, co ke svému synovi cítí.

Reklama

Výběr článků

Načítám