Hlavní obsah

Alkohol na olympiádě v Paříži bude jen pro VIP hosty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letních olympijských hrách, které se budou konat příští rok v Paříži, si řadoví diváci na sportovištích nebudou moci koupit alkoholické nápoje. K dispozici je budou mít pouze VIP hosté v zázemí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Organizátoři olympijských her v Paříži oznámili, že na stadionech a dalších sportovištích si fanoušci budou moci koupit pouze nealkoholické nápoje. Odkazují na zákon z roku 1991, podle kterého je prodej alkoholu na podobných sportovních akcích zakázaný.

Zákon sice umožňuje udělovat výjimky, ale o ty organizátoři ani nepožádali. Povolení jsou totiž podle serveru The Guardian omezena na deset akcí ročně na jednoho pořadatele a jednu obec. A ačkoliv se to může zdát jako dost benevolentní kvóta, celá olympiáda se do ní zkrátka nevejde. Organizační výbor proto uvedl, že v případě pařížských olympijských her by tedy muselo dojít ke změně zákona.

Na olympijských sportovištích v Paříži tak budou mít alkohol k dispozici pouze VIP hosté v uzavřených saloncích v rámci cateringu. Na ten se totiž vztahují zvláštní zákony a nařízení.

Na ragby se pít může

The Guardian připomíná, že alkohol nebyl běžným divákům k dispozici ani na posledních olympijských hrách v Tokiu v roce 2021, ale tam vzhledem k opatřením v souvislosti s pandemií covidu-19 nebyli na sportovištích ani žádní diváci. Naproti tomu v Londýně 2012 a Riu 2016 se prodávalo pivo a víno.

Rozpaky budí také skutečnost, že v září a říjnu se ve Francii koná jiná velká sportovní akce, a sice mistrovství světa v ragby, přičemž jeho organizátoři výjimku ze zákona vyjednat dokázali.

Prý toxická maskulinita. Macron ve Francii čelí kritice za to, že vypil pivo na ex

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám