Hlavní obsah

Prý toxická maskulinita. Macron ve Francii čelí kritice za to, že vypil pivo na ex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Francouzský prezident Emmanuel Macron se dostal pod palbu kritiky za to, že v šatně ragbyového klubu v Toulouse vypil během 17 vteřin láhev piva. Kritici jej viní z „toxické maskulinity“ a nezodpovědnosti v otázce boje proti alkoholismu.

Foto: Ludovic Marin, Reuters

Francouzský prezident Emmanuel Macron

Článek

Podle britského listu The Independent Macron sledoval na pařížském stadionu Stade de France finálový zápas mezi celky Toulouse a La Rochelle z VIP tribuny. Po utkání zašel mezi hráče vítězného týmu, kde přijal jejich výzvu, aby „na ex“ vypil láhev piva Corona, a povzbudil tak ragbisty i jejich trenérský tým.

Mnozí měli vytažené mobilní telefony a Macronovu exhibici s neskrývaným nadšením zaznamenávali. Na závěr prezident hrdě bouchl lahví o pult.

Macronův kousek ale tvrdě narazil na kritiku opozičních politiků. „Toxická maskulinita v politickém vedení na jednom obrázku,“ napsala na Twitteru poslankyně za Stranu zelených Sandrine Rousseauová.

Anketa

Pohoršuje vás, když vysoce postavený politik vyexuje pivo?
Ano
0,8 %
Ne
87,3 %
Vyžaduji to od něj
11,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5209 čtenářů.

„Jen sdílel radost“

Bernard Basset z neziskové organizace Association Addictions France podle televize BFM TV uvedl, že Macron jako hlava státu má odpovědnost a musí jít příkladem, pokud jde o zdravý životní styl. „Je to nevhodné. Můžete to udělat, ale ne před kamerami,“ připojil se ke kritice lékař a specialista na závislosti William Lowenstein.

Šéfa Elysejského paláce se naopak zastal poslanec jeho vlastní strany Renaissance (Znovuzrození) Jean-Rene Cazeneuve s tím, že prezident si jen užíval radost s hráči vítězného týmu. „Prezident, který sdílí radost s 23 hráči a podílí se na jejich tradicích. To je vše,“ uvedl Cazeneuve.

Rackové rozradostnili demonstranty proti Macronovi. Útočili na policejní drony

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám