Hlavní obsah

Apple odhalí nové operační systémy i počítače už za měsíc

Cupertino

Za měsíc se bude konat očekávaná vývojářská konference WWDC (Worldwide Developers Conference), na které se již tradičně ukážou nové operační systémy pro zařízení s logem nakousnutého jablka. Na akci by nicméně měly být k vidění také nové počítače a tablety od amerického počítačového giganta.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na WWDC 2023

Článek

Konference WWDC bude probíhat v kalifornském Cupertinu, konkrétně přímo v hlavním sídle Apple Park, a to od pondělí 5. června do pátku 9. června. Jak už samotný název akce napovídá, cílit bude především na vývojáře.

Na své si nicméně přijdou i běžní smrtelníci a fanoušci přístrojů s logem nakousnutého jablka. Týdenní akce by totiž již tradičně měla odstartovat velkou tiskovou konferencí, na které bude k vidění řada novinek od Applu.

„Zapište si do kalendářů vzrušující týden technologií a komunity. Buďte mezi prvními, kdo se dozví nejnovější informace o platformách, technologiích a nástrojích Applu. Budete mít také příležitost spolupracovat s odborníky společnosti Apple a dalšími vývojáři. Vše on-line a zdarma,“ láká americký počítačový gigant na oficiálních stránkách akce.

Výroba pozastavena. Výkonnější počítače od Applu nezaujaly

Hardware

Ukáže se i hardware?

Stejně jako v minulých ročnících zde bude hrát prim software. Kromě nové generace operačního systému iOS, který využívají chytré telefony iPhone, se očekává také nová platforma macOS pro stolní počítače a notebooky a v neposlední řadě také systém pro jablečné tablety iPadOS.

Vedení amerického počítačového giganta se pravděpodobně zaměří na tiskovce také na platformy pro televizní systémy a chytré hodinky, tedy tvOS a watchOS.

Po zkušenostech z minulých let je ale vcelku pravděpodobné, že se dočkáme také nového hardwaru. Apple bude na slavnostní akci patrně prezentovat pokrok ve vývoji svých vlastních čipů Apple M2, které už nyní tepou v nových počítačích s logem nakousnutého jablka. Společně s tím bychom se mohli dočkat i představení nových strojů s touto platformou.

Virtuální realita je prý omezená, šéf Applu vidí budoucnost jinde

Hardware

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám