Hlavní obsah

CES 2024: Chytré hodinky pro přežití v extrémech. Model pro dobrodruhy sází na odolnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Když přijde řeč na chytré hodinky, většina lidí si představí nejnovější model od Samsungu či Applu, který má velký dotykový displej a nepřeberné množství funkcí. Společnost Casio však na veletrhu CES 2024 v americkém Las Vegas ukazuje, že to jde dělat i jinak. Při prvním pohledu na model G-SHOCK Rangeman GPR-H1000 vás totiž vlastně ani nenapadne, o jak sofistikovaný model ve skutečnosti jde.

Foto: archív výrobce

Chytré hodinky Casio G-SHOCK Rangeman GPR-H1000

Článek

Rangeman GPR-H1000 jsou podle výrobce ideální hodinky „pro přežití“. V jejich výbavě naleznete totiž vše, co byste mohli potřebovat i v extrémních podmínkách.

Hodinky se pochlubí zabudovaným GPS modulem, kompasem a celou řadou dalších pokročilých senzorů. Díky tomu dovedou měřit tlak i teplotu, ale zároveň i pečlivě monitorovat kondici a zdravotní stav svého majitele.

Apple Watch Ultra nemají konkurenci. Za pozornost stojí ale i další novinky

Hardware
Foto: archív výrobce

Chytré hodinky Casio G-SHOCK Rangeman GPR-H1000

Podobně jako nejrůznější fitness náramky a chytré hodinky se dovede i novinka od společnosti Casio napárovat na chytrý telefon prostřednictvím bezdrátové technologie bluetooth. V obslužné aplikaci pak můžete sledovat svoje výkony, podporovány jsou programy Strava, Google Fit i Apple Health.

Jak je pro řadu G-SHOCK běžné, hodinky se chlubí velmi odolnou gumovou konstrukcí s kovovými postranními kryty. Té nevadí nárazy ani pády, ale ani kontakt s bahnem či vodou. Novinka totiž vydrží bez újmy pracovat až 200 metrů pod vodní hladinou.

Solární nabíjení

Přesnou výdrž baterie výrobce neuvádí. Je to ale pravděpodobně dáno tím, že velmi záleží na způsobu použití. Novinka od společnosti Casio má totiž zabudovanou solární nabíječku, díky které se hodinky neustále během dne dobíjejí. Pokud je potřeba, můžete je také nabíjet prostřednictvím dodávané USB nabíječky.

Mezi další pokročilé funkce patří graf přílivu a odlivu, údaje o východu/západu slunce či možnost uložit až pět různých budíků. Samozřejmostí jsou i funkce tradičních digitálek, tedy stopky či časovač.

Hodinky G-SHOCK Rangeman GPR-H1000 se nabízejí zatím na vybraných trzích v rámci předobjednávky. Cena v USA byla stanovena na 500 dolarů, tedy v přepočtu 11 250 Kč. Na výběr je mezi zářivě žlutým a šedočerným provedením. Se zahájením prodeje se počítá ve druhé půlce ledna.

Foto: archív výrobce

Chytré hodinky Casio G-SHOCK Rangeman GPR-H1000

Trh nositelné elektroniky roste. A to ještě nepřišly novinky od Applu

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz: Chytré hodinky Casio

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám