Hlavní obsah

CES 2024: Chytrá mikrovlnka nahradí v kuchyni několik přístrojů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Na veletrhu CES 2024 v americkém Las Vegas se neukazují pouze nejnovější počítače a výpočetní technika, ale také běžné spotřebiče. Startup Revolution Cooking se například pochlubil mikrovlnkou, která v domácnosti nahradí hned několik zařízení naráz. A umí to chytřeji, než jsme byli doposud zvyklí.

Představení chytré trouby MacrowaveVideo: Revolution Cooking

 
Článek

Startup Revolution Cooking na sebe upozornil již dříve, když představil svůj první chytrý toustovač InstaGLO, se kterým definoval novou éru „automatického toustování“. Zmiňovaná technologie totiž v praxi nabízí až desetkrát rychlejší nahřátí a hlavně dovede automaticky rozeznat různé druhy pečiva a připravit je podle toho – tousty, rohlíky, vafle či bagely, poradí si se vším.

Na veletrhu CES 2024 se nyní tvůrci pochlubili tím, že svou myšlenku rychlého a chutného ohřevu přenesli do větších rozměrů. V Las Vegas ukázali zařízení Macrowave. Je to chytrá trouba, která nahradí v domácnosti mikrovlnku, klasickou troubu i horkovzdušnou fritézu.

CES 2024: Chytré zrcadlo se stane koučem vašeho duševního zdraví. Díky AI

Hardware
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Macrowave od Revolution Cooking

Znovu vymysleli mikrovlnku

„Vlastně jsme vzali obyčejnou mikrovlnku a vymysleli ji úplně znovu. Lépe,“ prohlásili tvůrci přímo na výstavišti v Las Vegas. A podle front, které se u jejich stánku tvořily, půjde opravdu o hit. Zástupy lidí se totiž u stolku tohoto výrobce doslova tlačily i přesto, že nebyly podávány žádné ochutnávky – návštěvníci se zajímali výhradně o futuristicky vyhlížející zařízení s velkým dotykovým displejem.

Jeho základem je opět patentovaná technologie infračerveného ohřevu InstaGLO, která byla použita už u chytrých toustovačů. Ta ale tentokrát kombinuje mikrovlnný ohřev s různými možnostmi smažení, vedle konvenčního je k dispozici také horkovzdušné.

Tvůrci tvrdí, že kombinací různých způsobů přípravy jídla jsou schopni docílit chutnějších pokrmů, platí to dokonce i při ohřívání mražených jídel, jako jsou burrito či pizza. To jsou totiž zpravidla pro běžné mikrovlnky těžká sousta, kdy část pokrmu bývá roztavená či mokrá, ale zbytek je studený.

Minimálně na ukázkovém videu výše je vidět, že novinka si v tomto ohledu vede skutečně lépe. Problém jí nedělá ani příprava kuřete či zeleniny.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Macrowave od Revolution Cooking

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Macrowave od Revolution Cooking

Inteligentní algoritmy vaření

Co je možná nejdůležitější, že chytré mechanismy se stejně jako v případě toustovače automaticky postarají o precizní přípravu konkrétních jídel podle jejich druhu. V minulosti zkombinovali infračervený ohřev s mikrovlnným i další výrobci, ale jejich produkty postrádaly právě inteligentní algoritmy vaření a přesnou detekci ohřevu.

Kdy se Macrowave objeví v prodeji a kolik bude stát, tvůrci zatím neprozradili. S největší pravděpodobností se ale další detaily dozvíme v průběhu nadcházejících dnů či týdnů.

Troufneme si ale již nyní předpovědět, že cenovka bude odpovídat pokročilým technologiím. Například chytrý toustovač od startupu Revolution Cooking se totiž v USA prodává v přepočtu za více než 6000 Kč.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Macrowave od Revolution Cooking

CES 2024: Při sekání dokonce i kreslí. Takto vypadá nejchytřejší robotická sekačka

Hardware

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám