Hlavní obsah

Nokia podala další žalobu na Apple kvůli zneužití patentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finská Nokia předložila další stížnost na zneužití svých patentů americkou technologickou firmou Apple. Finský výrobce mobilů ve stížnosti americké Komisi pro zahraniční obchod (ITC) uvedl, že Apple zneužil jeho patenty téměř ve všech svých produktech.

Foto: Profimedia.cz

Nokia podala další z mnoha žalob na firmu Apple.

Článek

Minulý týden v pátek přitom firma Apple vyhrála kolo ve svém patentovém zápase s Nokií, když soudce americké ITC rozhodl, že nezneužila ani jeden z pěti uvedených patentů Nokie. V úterý Nokia předložila nový případ, který se týká sedmi patentů od řešení operačních systémů se souběžným zpracováváním úloh přes synchronizaci dat po využití příslušenství s technologií Bluetooth.

"Naše poslední stížnost ITC znamená, že ve sporu s Applem máme 46 svých patentů," uvedl viceprezident Nokie Paul Melin. Dodal, že některé z těchto patentů si Nokia dala zaregistrovat před více než deseti lety, kdy Apple ještě své mobily iPhone nevyráběl.

Právní bitvy mezi oběma technologickými podniky se v současnosti odehrávají také u soudů ve Spojených státech, Británii, Německu a Nizozemsku, napsala agentura Reuters.

Právní souboj mezi oběma velkými rivaly ve vysoce perspektivním segmentu "chytrých" telefonů trvá od podzimu 2009, kdy Nokia předložila americkým soudům a poté i ITC první žaloby. Firma Apple na to reagovala protižalobami na Nokii kvůli porušování svých patentů a obě firmy už mají proti sobě v USA a Evropě podány stížnosti na desítky porušení patentových práv. Ve sporech obou firem může jít až o stovky miliónů dolarů ročně na licenčních poplatcích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám