Hlavní obsah

Špičkový mobil od Honoru zdraží o tisíce korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V obchodech se již zabydlel špičkový smartphone Honor Magic 6 Pro, který se snaží konkurovat těm nejlepším smartphonům na trhu. A to kromě výbavy i atraktivní zaváděcí cenou. V praxi to ale znamená, že novinka od Honoru příští týden zdraží o tisíce korun.

Představení série chytrých telefonů Honor Magic 6 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Honor Magic 6 Pro si premiéru odbyl na veletrhu MWC 2024 ve španělské Barceloně a Novinky.cz byly u toho.

U vlajkových lodí zavedených firem, jako jsou Apple či Samsung, jsme si již zvykli, že cenovky prémiových smartphonů startují nad pomyslnou hranicí 30 000 Kč. A jinak tomu není ani v případě novinky od Honoru. Oficiální cenovka modelu Magic 6 Pro totiž činí 30 990 Kč.

Čínský výrobce se však snaží nalákat zájemce o koupi na startovací bonus, kdy přístroj po omezenou dobu nabízí s pětitisícovým zvýhodněním. V obchodech je tak vlajkovou loď Honoru možné zakoupit aktuálně za 25 990 Kč. Platí to ale jen do konce týdne, od pondělí už nebude možné bonus čerpat a telefon vyjde případné zájemce na již zmiňovaných 30 990 Kč.

MWC 2024: Ohebné displeje promění elektroniku k nepoznání

Mobil
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor Magic 6 Pro

Extrémně odolný displej

Jedním z lákadel novinky má být extrémně odolný displej, je totiž chráněn speciální vrstvou NanoCrystal Shield. Podle výrobce Magic 6 Pro disponuje doposud tím nejodolnějším sklem, které chrání telefon proti pádu. Zástupci společnosti přímo na výstavišti v Barceloně tvrdili, že odolná skla díky této nové technologii budou prakticky postrádat smysl.

Ochranná skleněná vrstva, která je nedílnou součástí displeje, má být ve srovnání s běžným sklem až desetkrát odolnější. Dosaženo toho bylo tak, že výrobce využil pokročilé materiály s o 50 % lepší hustotou krystalů. Na reálné zkušenosti z praxe si ale budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Dotyková obrazovka má úhlopříčku 6,8 palce.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor Magic 6 Pro

Špičkový výkon

Jak se na vlajkovou loď sluší a patří, výrobce kladl důraz také na celkový výkon zařízení. Srdcem telefonu je tak nejvýkonnější čip současnosti Snapdragon Gen 3 Mobile Platform, který do nových zařízení přináší o 30 % vyšší výkon CPU a o 25 % vyšší výkon GPU. Qualcomm AI Engine se pak stará o plynulost při využívání funkcí umělé inteligence.

Telefon se nabízí v provedení s 12 GB operační paměti a 512GB úložištěm.

Baterie dosahuje kapacity 5600 mAh. Podle výrobce dokáže pracovat i při velmi nízkých teplotách, například při -20 °C můžete přehrávat video na YouTube po dobu 81 minut pouze se zbývajícími 10 % baterie.

Telefon podporuje i rychlé dobíjení, po kabelu je k dispozici 80 W, bezdrátově pak 66 W. Díky tomu je možné dostat se z nuly na 100 % během pouhých 40 minut.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor Magic 6 Pro

Umělá inteligence a fotoaparáty

Honor zároveň implementoval po vzoru dalších konkurentů do své nové vlajkové lodi umělou inteligenci (AI). Konkrétně je v telefonu Magic 6 Pro použit open source software LlaMA, který dovede odpovídat na položené otázky, pomáhá s tvorbou textu či dovede porozumět čtenému textu, a to i v offline režimu.

Prim u Honoru Magic 6 Pro hrají fotoaparáty, telefon debutuje s vylepšeným kamerovým systémem Falcon Camera System, který pochází přímo z dílny Honoru. Jde o AI systém vycvičený na základě databáze, jež je 28krát větší než u předchozí generace.

Vyzdvihnout si zaslouží také AI Motion Sensing Capture, jde o pokročilý algoritmus snímání s umělou inteligencí, který automaticky předpovídá a zachycuje rozhodující okamžiky ve velmi vysokém rozlišení. Toto pokročilé snímání pohybu na rozdíl od předchozí generace pokrývá širší škálu sportů a aktivit, jako jsou skoky, tanec nebo bojová umění.

Fotoaparáty jsou na zadní straně tři: 180MPx teleobjektiv (f/2,6, OIS) s 2,5násobným optickým zoomem a až 100násobným digitálním zoomem; 50Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát (f/2.0, EIS) a 50Mpx hlavní fotoaparát s proměnlivou clonou (f/1.4 a f/2.0, OIS).

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor Magic 6 Pro

MWC 2024: Není to jen designové pozlátko, notebook od Honoru zvládne i hry

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz: Honor Magic6 Pro Dual SIM

Reklama

Související témata:

Související články

Obrněnec od Nokie zdražil o tisíce korun

Nestává se příliš často, aby chytré telefony zdražovaly. Zpravidla se uživatelé po pár měsících od uvedení na trh mohou radovat z cenovek, které jsou o několik...

Výběr článků

Načítám