Hlavní obsah

MWC 2024: Špičkový mobil zlevnili ještě před startem prodeje. Po krku půjde iPhonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Za posledních pár let nám výrobci naservírovali hned několik „zabijáků iPhonu“, přesto se jablečné telefony dlouhodobě drží na předních příčkách prodejů. Společnost Honor ale ve španělské Barceloně ukázala novou vlajkovou loď, která působí velmi povedeně. Výrobce se netají tím, že s ní chce konkurenci vypálit rybník. Mimo jiné i velmi agresivní cenovkou.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor Magic 6 Pro

Článek

(od našeho zpravodaje)

Řeč je o novém modelu Honor Magic 6 Pro, který rovnou po premiéře na veletrhu MWC 2024 zamířil v rámci předobjednávky do tuzemských obchodů. Zajímavé přitom je, že výrobce svou novou vlajkovou loď zlevnil ještě předtím, než se začala oficiálně prodávat.

V rámci předobjednávek totiž případní zájemci získají slevu 5000 Kč. Místo 30 990 Kč přístroj vyjde aktuálně na 25 990 Kč. Až prodej započne, cena by se ale měla automaticky zvýšit na původní sumu. Oficiální start prodeje je naplánován na březen.

MWC 2024: Ohebné displeje promění elektroniku k nepoznání

Mobil
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor Magic 6 Pro

Extrémně odolný displej

Jedním z lákadel novinky má být extrémně odolný displej, je totiž chráněn speciální vrstvou NanoCrystal Shield. Podle výrobce Magic6 Pro disponuje doposud tím nejodolnějším sklem, které chrání telefon proti pádu. Zástupci společnosti přímo na výstavišti v Barceloně tvrdili, že odolná skla díky této nové technologii budou prakticky postrádat smysl.

Ochranná skleněná vrstva, která je nedílnou součástí displeje, má být ve srovnání s běžným sklem až desetkrát odolnější. Dosaženo toho bylo tak, že výrobce využil pokročilé materiály s o 50 % lepší hustotou krystalů. Na reálné zkušenosti z praxe si ale budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Dotyková obrazovka má úhlopříčku 6,8 palce.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor Magic 6 Pro

Špičkový výkon

Jak se na vlajkovou loď sluší a patří, výrobce kladl důraz také na celkový výkon zařízení. Srdcem telefonu je tak nejvýkonnější čip současnosti Snapdragon Gen 3 Mobile Platform, který do nových zařízení přináší o 30 % vyšší výkon CPU a o 25 % vyšší výkon GPU. Qualcomm AI Engine se pak stará o plynulost při využívání funkcí umělé inteligence.

Telefon se nabízí v provedení s 12 GB operační paměti a 512GB úložištěm.

Baterie dosahuje kapacity 5600 mAh. Podle výrobce dokáže pracovat i při velmi nízkých teplotách, například při teplotě -20 °C můžete přehrávat video na YouTube po dobu 81 minut pouze se zbývajícími 10 % baterie.

Telefon podporuje i rychlé dobíjení, po kabelu je k dispozici 80 W, bezdrátově pak 66 W. Díky tomu je možné dostat se z nuly na 100 % během pouhých 40 minut.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor Magic 6 Pro

Umělá inteligence a fotoaparáty

Honor zároveň implementoval po vzoru dalších konkurentů do své nové vlajkové lodi umělou inteligenci (AI). Konkrétně je v telefonu Magic6 Pro použit open source software LlaMA, který dovede odpovídat na položené otázky, pomáhá s tvorbou textu či dovede porozumět čtenému textu, a to i v offline režimu.

Prim u Honoru Magic6 Pro hrají fotoaparáty, telefon debutuje s vylepšeným kamerovým systémem Falcon Camera System, který pochází přímo z dílny Honoru. Jde o AI systém vycvičený na základě databáze, jež je 28krát větší než u předchozí generace.

Vyzdvihnout si zaslouží také AI Motion Sensing Capture, jde o pokročilý algoritmus snímání s umělou inteligencí, který automaticky předpovídá a zachycuje rozhodující okamžiky ve velmi vysokém rozlišení. Toto pokročilé snímání pohybu na rozdíl od předchozí generace pokrývá širší škálu sportů a aktivit, jako jsou skoky, tanec nebo bojová umění.

Fotoaparáty jsou na zadní straně tři: 180MPx teleobjektiv (f/2,6, OIS) s 2,5násobným optickým zoomem a až 100násobným digitálním zoomem; 50Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát (f.2.0, EIS) a 50Mpx hlavní fotoaparát s proměnlivou clonou (f/1.4 a f/2.0, OIS).

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor Magic 6 Pro

MWC 2024: Není to jen designové pozlátko, notebook od Honoru zvládne i hry

Hardware

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám