Hlavní obsah

Záplava novinek od Applu. Ukázaly se čtyři iPhony 14 a troje chytré hodinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cupertino

Společnost Apple odhalila na slavnostní akci v americkém Cupertinu hned několik nových produktů, se kterými se bude snažit zaujmout v rámci nadcházející vánoční sezony. Ukázaly se čtyři chytré telefony iPhone 14, sluchátka AirPods Pro a v neposlední řadě hned troje chytré hodinky Apple Watch. Novinky.cz sledovaly celou tiskovku v on-line reportáži.

Apple představil nové produkty.Video: Apple

 
Článek

20:35 – Slavnostní akce Applu je u konce, stejně jako tato on-line reportáž. Děkujeme za pozornost.

20:34 – Všechny novinky jsou evidentně už odhaleny. Na scéně je opět šéf Applu Tim Cook, aby vypočítal všechny představené produkty a v rychlosti i jejich hlavní přednosti.

20:32 – Předobjednávky iPhonů 14 Pro odstartují, stejně jako v případě levnějších čtrnáctek už tento týden v pátek.

20:31 – Podobně jako chytré hodinky dovedou také iPhony 14 a 14 Pro rozpoznat automobilovou nehodu a přivolat automaticky pomoc. To se hodí ve chvílích, kdy posádka vozidla ztratí po nehodě vědomí.

20:27 – Na zadní straně se nachází ještě 12megapixelová ultraširokoúhlá kamera a teleobjektiv s trojnásobným zoomem. Dvojnásobný zoom se mimochodem vytváří přes hlavní 48megapixelový fotoaparát.

20:25 – Vyšší rozlišení využívají nové přístroje s číslovkou 14 v názvu k dosažení kvalitnějších momentek. Sdružují totiž čtyři pixely do jednoho, díky čemuž dosáhnou lepšího dynamického kontrastu a celkově prokreslenějších momentek. Fotky jsou podle zástupců Applu za horších podmínek dvakrát lepší než u předchůdce.

20:23 – Výrazného vylepšení se dočkaly také fotoaparáty. Poprvé se u iPhonů setkáváme s hlavním 48megapixelovým senzorem, který je navíc o 65 % větší než u minulé generace.

20:21 – Procesor Apple A16 je příslibem ještě vyššího výkonu než u základních čtrnáctek.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 14 Pro

20:19 – Použitými materiály se řada Pro řadí k tomu nejlepšímu na trhu. Využívá rámeček z chirurgické oceli a keramickou ochranu displeje. K dispozici bude černé, bílé, zlaté a fialové provedení.

20:18 – Novinkou je Always-on Display. Díky němu uvidíte na displeji hodiny i ve chvíli, kdy telefon nespustíte.

20:17 – Apple přitom s průstřelem v rámci operačního systému iOS velmi zajímavě pracuje, v podstatě jej schovává do notifikační lišty. V praxi tak toto řešení působí daleko čistším dojmem.

20:15 – Displeje u obou Pro verzí doznaly značných změn, na rozdíl od levnějších čtrnáctek nemají ostrůvek okolo horní strany, místo toho mají průstřel s kamerou – podobně jako konkurence. Právě ostrůvek byl často předchozím generacím vyčítán jako nevzhledný.

20:12 – Apple u nových iPhonů řady Pro sjednotil velikost s levnějšími novinkami, které slůvko Pro v názvu nemají. Na výběr je tedy mezi 6,1palcovým a 6,7palcovým displejem.

Chytré telefony iPhone 14 Pro a 14 Pro Max

20:11 – Na své si přijdou i náročnější uživatelé, dalšími představenými jablečnými novinkami jsou iPhony 14 Pro a 14 Pro Max.

20:07 – Předobjednávky iPhonů 14 a 14 Plus začnou již v pátek 9. září.

20:05 – Zajímavou novinkou je Emergency SOS via satellite, prostřednictvím iPhonu tedy budete schopni přivolat pomoc i ve chvílích, kdy budete bez signálu. Zda bude tato funkce dostupná jen na některých trzích, však zatím není jasné.

20:03 – Nové iPhony 14 a 14 Plus budou dostupné v pěti různých barvách.

20:00 – Samozřejmostí je podpora standardu 5G. Nově už u iPhonů 14 nenalezneme žádný slot pro SIM kartu, výrobce sází na modernější standard eSIM, který se obejde již bez fyzické karty. Podle dřívějších spekulací ale Apple na některých trzích ještě slot zachová, na tiskovce to však zástupci podniku zatím nepotvrdili.

19:59 – Zajímavě vypadá také nový Action Mode, který v podstatě funguje jako stabilizátor videí. Podle Applu je tento režim tak propracovaný, že se vyrovná záznamu, který byste pořídili s telefonem a gimbalem.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 14 a 14 Plus

19:58 – Vylepšení se dočkal také čelní fotoaparát, který nově nabízí autofokus či automatické ostření.

19:57 – Vylepšení se dočkaly také fotoaparáty. Hlavní nabízí sice stále rozlišení pouze 12 megapixelů, ale podle Applu je schopen fotit o 49 % lépe ve špatných světelných podmínkách.

19:55 – Obě novinky jsou vybaveny čipem Apple A15 Bionic, který přináší v mezigeneračním srovnání o 18 % vyšší výkon.

19:52 – Základem nabídky tak bude nově iPhone 14, který doprovodí na trh větší iPhone 14 Plus. První zmiňovaná novinka nabídne 6,1palcový displej, druhá pak 6,7palcový.

19:51 – Potvrdily se dřívější spekulace, Apple skutečně zařízl nejlevnější a nejmenší model – to znamená, že iPhone 13 mini zůstane bez nástupce.

Malý iPhone 14 nepřijde, prozradil výrobce krytů dřív než Apple

Mobil

Chytré telefony iPhone 14 a 14 Plus

19:50 – Začíná nejočekávanější část tiskovky. Na řadě jsou nové iPhony 14!

19:47 – Nová sluchátka jsou schopna odfiltrovat dvakrát více ruchů než předchůdce. Nerušeně tak budete moci poslouchat své oblíbené songy i ve velmi hlučných prostředích.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Pro

19:45 – Chytrý telefon iPhone nebude sloužit pouze jako zdroj audia, u sluchátek využijete také jeho kameru, prostřednictvím které zmapujete svoje uši a vytvoříte personalizovaný zvukový profil.

19:43 – Sluchátka mají zcela nový driver, který by měl produkovat detailnější a čistší zvuk napříč všemi frekvencemi. Vzhledem k tomu, že i původní model AirPods Pro patřil k tomu nejlepšímu na trhu, jsme na vylepšení opravdu zvědaví.

Sluchátka Apple AirPods Pro

19:42 – Apple odhalil nová sluchátka AirPods Pro, která budou cílit na náročné uživatele.

19:41 – Všechny nové hodinky od Applu by mělo být možné předobjednat hned po skončení slavnostní akce.

19:37 – Prémiový model myslí také na sportovce, dovede například analyzovat techniku běhu, a to včetně oscilace nohou. Nasbíraná data následně zanalyzuje a vyhodnotí, jak by mohl uživatel dosáhnout lepších výsledků.

19:36 – Proti osmičkové sérii nabízí edice Ultra celou řadu dalších vylepšení. Řeč je například o dvoupásmové GPS, která dovede přesněji zaznamenat trasu.

19:33 – Dechberoucí je výdrž baterie – hodinky vydrží na jedno nabití 36 hodin, což je dvakrát více než v případě Watch Series 8, v úsporném režimu dokonce až 60 hodin.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Ultra

19:31 – U modelů z řady Ultra nemusíte přemýšlet, zda si připlatíte za GSM modul – automaticky jej mají všechny hodinky.

19:30 – Apple Watch Ultra přináší zcela nový design. Hodinky by díky titanovému tělu měly být velmi odolné, displej je chráněn safírovým sklíčkem a nabízí největší pracovní plochu, jakou jsme doposud u hodinek od Applu viděli.

19:29 – Je to v historii vůbec poprvé, co Apple ukázal hned troje nové chytré hodinky najednou.

Chytré hodinky Apple Watch Ultra

19:27 – A to není všechno! Americký počítačový gigant odhalil také vylepšený model Apple Watch Ultra.

19:26 – Hodinkám nečiní problém nejrůznější sporty, například plavání. Přímo k hodinkám je možné připojit sluchátka.

19:25 – Druhá generace modelu SE dostává také některé novinky z řady osm, například detekci automobilové nehody.

19:24 – Apple Watch SE nové generace vypadají stejně jako předchozí odlehčený model, ale mají o 20 % vyšší výkon.

Foto: archív výrobce

Apple Watch SE (druhá generace)

Chytré hodinky Apple Watch SE

19:21 – Další novinkou slavnostní akce jsou odlehčené chytré hodinky Apple Watch SE.

19:18 – Apple Watch Series 8 budou schopné vydržet pracovat na jedno nabití 18 hodin, tedy prakticky celý den, pokud odpočítáme čas určený pro spánek. Hodinky navíc budou nabízet speciální úsporný režim, který výdrž ještě citelně prodlouží. Samozřejmostí je rychlé nabíjení.

19:14 – Hodinky obsahují nové pohybové senzory, díky kterým jsou schopné rozpoznat i nehodu s automobilem. V praxi by to mělo přijít vhod ve chvílích, kdy lidé nebudou po nehodě schopni si sami zavolat pomoc.

Foto: repro Apple

Apple Watch Series 8

19:13 – Senzor měřící teplotu je schopný detekovat odchylku pouhých 0,2 °C, což zatím žádné jiné chytré hodinky nenabídly.

19:11 – První prezentované vylepšení udělá radost především něžnějšímu pohlaví. Nový teploměr v chytrých hodinkách totiž zajistí přesnější sledování menstruační periody. Hodinky jsou schopné také upozornit na ovulaci.

19:10 – „Nové hodinky Apple Watch Series 8 přinášejí všechny přednosti, na které jste zvyklí z předchozích generací. A k tomu ještě mnohem více,“ prohlásili zástupci Applu na tiskovce.

Chytré hodinky Apple Watch Series 8

19:08 – Nová generace chytrých hodinek nese dle očekávání název Apple Watch Series 8.

19:06 – Zástupci Applu nezapomněli zdůraznit, že jejich hodinky jsou ty vůbec nejprodávanější na světě.

19:05 – Na úvod se rozhodl americký počítačový gigant sdílet příběhy lidí z různých koutů světa o tom, jak jim chytré hodinky s logem nakousnutého jablka pomáhají. Ať už se bavíme o běžných denních úkonech nebo krizových situacích, kdy jde lidem skutečně o život. Prostřednictvím hodinek si totiž mohou zavolat klidně i policii či záchranku.

19:03 – Žádné dlouhé proslovy, šéf Applu Tim Cook se rozhodl rovnou představovat nové produkty. Jako první přichází na řadu chytré hodinky Apple Watch.

19:02 – Úvodního slova se již tradičně ujal šéf Applu Tim Cook.

19:00 – Apple nezklamal, zástupci podniku jsou vždy přesní jako hodinky. Akce začala přesně podle plánu úderem 19. hodiny středoevropského času.

Co bude na akci k vidění?

Díky islandské společnosti Njord už víme, že se na akci představí hned čtyři nové iPhony. Tento výrobce totiž odhalil na veletrhu IFA v německém Berlíně kryty pro iPhony 14 ještě předtím, než telefony oficiálně představila světu společnost Apple.

Konkrétně bychom se měli dočkat iPhonu 14, 14 Plus, 14 Pro a 14 Pro Max. Verze Plus a Pro Max budou mít 6,7palcový displej, zbylé dva modely 6,1palcový. Apple tedy podle dostupných úniků už nebude vyrábět nejmenší iPhone mini s 5,4palcovou obrazovkou.

Malý iPhone 14 nepřijde, prozradil výrobce krytů dřív než Apple

Mobil

Lze nicméně předpokládat, že iPhony 14 nebudou jediným lákadlem středeční tiskovky. Vloni se totiž na zářijové akci ukázaly i další produkty – kromě iPhonů 13 šlo o iPad mini, levný iPad s 10,2palcovým displejem a chytré hodinky Watch Series 7.

V říjnu se pak na druhé slavnostní akci loňského podzimu ukázaly další tři novinky – dva MacBooky Pro s 14,2palcovým a 16,2palcovým displejem a zároveň i nová generace sluchátek Apple AirPods.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na středeční tiskovku společnosti Apple

Může se vám hodit na Zboží.cz: iPhony, iPhone 13 mini, AirPods Pro, Apple Watch

Reklama

Výběr článků

Načítám