Hlavní obsah

Malý iPhone 14 nepřijde, prozradil výrobce krytů dřív než Apple

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V německém Berlíně končí v úterý největší počítačový veletrh v Evropě IFA 2022. O pořádný rozruch se na něm postarala islandská značka Njord by Elements. Ta totiž na výstavě ukázala nové kryty pro iPhony 14 ještě dříve, než jablečné smartphony odhalila přímo společnost Apple.

Foto: Novinky

Kryty společnosti Njord by Elements prezentované na veletrhu IFA v německém Berlíně

Článek

Zda to byl úmysl, jak zaujmout, či chyba vystavovatelů, můžeme pouze spekulovat. Podle popisů na krabičkách krytů je ale zřejmé, že Apple letos ukáže hned čtyři nové iPhony s číslovkou 14.

Rozdíl ale bude proti jablečným modelům s číslovkou 13 v názvu v jejich velikosti. Novinky se totiž budou jmenovat iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro a 14 Pro Max. Verze Plus a Pro Max budou mít 6,7palcový displej, zbylé dva modely 6,1palcový.

Loňské třináctky se přitom nabízely ve třech různých velikostech. Nejmenším z vrhu byl iPhone 13 mini s 5,4palcovou obrazovkou. Modely iPhone 13 a 13Pro pak měly shodně 6,1palcový dotykový panel, 6,7palcový displej měl pouze iPhone 13 Pro Max.

Letos se tedy nejmenšího iPhonu podle všeho nedočkáme.

Foto: Novinky

Krabičky prozradily, že prezentované kryty jsou určeny pro iPhony 14.

Vystavené kryty na veletrhu IFA prozradily také další informace o chystaných telefonech. Například to, že čtrnáctky budou mít stejný design jako třináctky, tedy ostře řezané bočnice a zakulacené rohy. Nové kryty jsou totiž shodně určeny pro iPhony 13 i 14, proporce telefonů se tedy nijak nezmění.

Zůstat by novým telefonům měla také podpora bezdrátového nabíjení MagSafe, kryty s lososí kůží totiž tuto technologii podporují.

Jasno by o všech přednostech nových iPhonů mělo být už tento týden ve středu večer středoevropského času. Zástupci Applu sice oficiálně nepotvrdili, že na slavnostní akci odhalí další generaci jablečných telefonů, vloni se ale nové iPhony ukázaly také na tiskovce pořádané v září.

Ukážou se iPhony 14? Apple odhalí novinky hned zkraje září

Mobil

Kryty s důrazem na ekologii

Islandská značka Njord by Elements je na tuzemském trhu nováčkem, specializuje se na výrobu ochranných krytů a dalšího příslušenství pro elektroniku od společnosti Apple. Zakládá si přitom na udržitelné výrobě a nulové uhlíkové stopě.

V minulosti se výrobce soustředil výhradně na doplňky z lososí kůže, která byla získávána ekologicky z průmyslového chovu ryb. Nové modely se tímto exoticky působícím materiálem chlubí také, navíc ale využívají re-use textil a velurovou umělou kůží z recyklátu. Vylepšení se dočkal i materiál plastového rámečku, který je nyní 100% recyklovaný.

FOTO: S lososí kůží za designem i záchranou planety

Mobil

Nové modely krytů, které byly vystavovány na veletrhu IFA pro iPhone 14, jsou ve srovnání s předchůdci o 30% tenčí, i nadále ale splňují armádní normu odolnosti MIL. STD. 810H. Díky tomu by měly ochránit telefon i při pádu z výšky až dvou metrů.

Bližší informace o ceně a dostupnosti krytů se dozvíme patrně až po oficiálním představení nových jablečných smartphonů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám