Hlavní obsah

Nejočekávanější DLC roku je venku. Cyberpunk 2077 dostal příběhové rozšíření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedni ho nenávidí, druzí ho milují. Řeč je o titulu Cyberpunk 2077 od polského studia CD Projekt RED, jenž se potýkal se značnými porodními bolestmi, kvůli nimž tvůrci dokonce vraceli hráčům peníze. V noci na úterý vyšlo pro tento titul příběhové rozšíření, které je patrně nejočekávanějším DLC letošního roku.

Trailer k DLC Cyberpunk 2077: Phantom LibertyVideo: archív tvůrců

 
Článek

Vývoj titulu Cyberpunk 2077 připomínal jízdu na horské dráze. Šlo totiž o jeden z nejočekávanějších titulů předminulého roku, start prodejů ale pokazila řada nedodělků a problémů, kvůli kterým byli tvůrci terčem ostré kritiky.

To vše už je ale zapomenuto. Od té doby totiž následoval next-gen update v únoru loňského roku, který přinesl nepřeberné množství vylepšení, čímž si tvůrci vysloužili naopak bouřlivé ovace.

Cyberpunk 2077 vrátily desetitisíce lidí. Kolik to studio CD Projekt Red stálo?

Hry a herní systémy

Trailer ke hře Cyberpunk 2077Video: archiv tvůrců

Majitelé starších konzolí mají smůlu

Nyní se tvůrci rozhodli svět Night City osvěžit novým obsahem. Výsledkem je DLC Phantom Liberty, z kterého budou roztrpčeni snad jen majitelé starších konzolí PlayStation 4 a Xbox One. Pro ně totiž není příběhové rozšíření k dispozici, zahrát si ho mohou pouze majitelé novějších konzolí PlayStation 5 a Xbox Series X/S a hráči na PC.

Důvod pro toto rozhodnutí je prostý. Už původní hra byla tak výkonnostně náročná, že na starší generaci konzolí vypadá grafika velmi chabě. To je koneckonců i jeden z hlavních důvodů, proč se společnosti Microsoft a Sony, které stojí za herními systémy Xbox a PlayStation, rozhodly nespokojeným hráčům na vyžádání vracet peníze za pořízení digitálních kopií.

S přípravou příběhového rozšíření pro starší generaci konzolí se tak tvůrci ze studia CD Projekt RED vůbec nezatěžovali.

Tvůrci slibují, že nás ve Phantom Liberty zavedou do světa špionáže a thrilleru, a představí nám zcela novou čtvrť v Night City. Hráči se také mohou těšit na návrat do kůže postavy V, která se znovu stane středem dění. V nejnovějším traileru, na který se můžete podívat v úvodu tohoto článku, se nám představuje také Idris Elba.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077

Poutavý titul

Samotný titul Cyberpunk 2077 se inspiruje knihami Williama Gibsona, filmy Blade Runner či japonským anime megafilmem Ghost in the Shell či hrou Deus Ex. Jelikož ale hra vychází hlavně z pera tvůrců hry Cyberpunk, kdy je možné vytvořit jakoukoliv postavu, tak i tento díl zprostředkovává hráčům stejné možnosti.

Zajímavostí je, že každé rozhodnutí – od schopností, implantátů až po podobu samotné postavy – ovlivňuje hlavní příběh.

Abyste si zahráli DLC Phantom Liberty, které případné zájemce vyjde na 30 eur (730 Kč), potřebujete základní hru Cyberpunk 2077. Bez ní totiž DLC nepůjde ani spustit. Samotná hra Cyberpunk 2077 se podle nákupního rádce Zboží.cz nabízí nicméně už od 229 Kč.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077

Ceny pětkového PlayStationu spadly pod 10 000 korun

Hry a herní systémy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Cyberpunk 2077, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám