Hlavní obsah

Nejlepší hry roku 2005 zdarma (2.)

Novinky, Ondřej Pohl

Začátek roku je vždy vhodnou příležitostí k rekapitulaci, a ani náš seriál o hrách zdarma neudělá výjimku. Proto si v průběhu tohoto týdne představíme ty nejlepší tituly uplynulého roku.

Článek

Jako obvykle se nominovaly všechny hry, které mi během roku 2005 prošly rukama. Nebylo jich málo, něco okolo sto padesáti, ale je docela dobře možné, že jsem na nějakou zapomněl. Pokud tedy máte svůj osobní tip, ostatní čtenáři určitě velmi ocení, když se o něj podělíte v diskusi pod článkem. Hry jsou řazeny abecedně bez jakéhokoli dalšího určení kategorií nebo pořadí. 

Nexuiz

Téměř 160 MB velký instalační soubor, grafika ve stylu Quake, hraní po internetu. To vše jsou atributy hry s názvem Nexuiz - je jasné, že to je mimořádně kvalitní trojrozměrná střílečka, která se vyrovná mnohým komerčním produktům.

DOWNLOAD, homepage, recenze, 160 MB, 9/10

Rumble Box

Rumble Box je velmi netradiční mlátička. Vše v ní je složeno z malých krychliček: jak vy, tak aréna, z níž se musíte dostat, tak vaši nepřátelé. Je třeba využít z toho, že se po zabití rozpadnou na malé kostičky a z těch si poskládat hromadu, po níž vyleze přes okraj. To vše v zběsilém akčním tempu.

DOWNLOAD, homepage, recenze, 12 MB, 9/10

Sandbox of God

Velice netradiční titul, při jehož hraní se vžijete do pozice boha, který rozhoduje o osudech jedné malé civilizace. V každém z jejich sedmi období máte k dispozici nejrůznější dobré nebo špatné věci, které na ně můžete seslat. Samy o sobě moc neznamenají, zajímavější je pozorovat, co všechno vznikne jejich kombinací. Těch je velmi mnoho, a tak můžete Sandbox of God hrát se zájmem znovu a znovu.

DOWNLOAD, homepage, recenze, 7 MB, 8/10

Ski Challenge 2005

Celkem jednoduchá, ale co se hratelnosti a grafického zpracování týče, téměř dokonalá simulace sjezdu na lyžích. Na výběr máte dvě alternativy lišící se od sebe profilem trati. Jednu z Bormia, druhá se inspirovala profilem trati v Kitzbuehlu.

DOWNLOAD, homepage, recenze, 8.4 MB, 9/10

Sim Girl

Úkoly, které musíte plnit ve většině her, jsou celkem monotónní, ale tohle je něco jiného - vašim cílem je získat srdce jedné dívky. Musíte proto provádět různé akce a volit ta správná témata rozhovoru. Přitom všem ale nesmíte zapomenout sami na sebe a na práci.

DOWNLOAD, homepage, recenze, 1.2 MB, 9/10

Simple Sudoku

Sudoku jsou v Česku hitem posledního roku a to nejenom v oblasti počítačových her. O co se jedná? Princip je podobný křížovkám, ale nedoplňujete písmena, nýbrž čísla. A to tak, aby se neopakovala v celém sloupci, řádku anebo malém čtverci. Výhody počítačové verze oproti té papírové jsou jasné, takže jestli chcete se Sudoku začít, toto je dobrá možnost.

DOWNLOAD, homepage, recenze, 0.7 MB, 9/10

Reklama

Související články

Nejlepší hry roku 2004 zdarma

Jako každý rok se i letos setkáváme nad přehledem nejlepších deseti her uplynulého roku. Ani letošek nebude výjimkou a můžu vám říct jen jedno - byl velice...

Nejlepší hry roku 2005 zdarma

Začátek roku je vždy vhodnou příležitostí k rekapitulaci a ani náš seriál o hrách zdarma neudělá výjimku. Proto si v průběhu tohoto týdne představíme...

Výběr článků

Načítám