Hlavní obsah

HRA: RumbleBox - kostičkové šílenství

Novinky, Ondřej Pohl

Hra pro dnešní den je trochu neobvyklá. Je to sice obyčejná mlátička, ale z těl zabitých nepřátel si musíte postavit cestu ke svobodě. Nevěříte? Čtěte dál!

Článek

Základem všeho je kostka, přesněji řečeno krychle. Z nich je vystavěna celá aréna, v níž se nelítostné souboje mezi vámi a značnou přesilou odehrávají. Čím vyšší je číslo úrovně, tím vyšší jsou také stěny a to je váš hlavní problém.

Cílem hry je totiž dostat se z arény pryč. A protože jsou stěny vysoké, vy neumíte šplhat a žádná jiná cesta ven nevede, musíte si poradit nějak jinak. Jistě si však povšimnete toho, že nepřátelé, kteří jsou složeni z malých krychliček stejně jako vy po zabití nemizí, jak to bývá v podobných hrách zvykem, ale rozpadnou se na ony krychličky, které můžete použít jako stavební materiál při cestě za svobodou.

Celé stavbě ale musíte přistoupit trochu koncepčněji, na přenášení jednotlivých cihel nebude čas. Nejlepší je vybrat si jeden roh a snažit se nepřátele masakrovat pouze v něm (mezerník), pokud by však nechtěli spolupracovat, můžete si je v kravatě (Ctrl nebo Alt) odtáhnout na potřebné místo.

Ve vyšších úrovních pak na vás čekají další komplikace, krom již zmiňovaných vyšších stěn jsou to například protivníci, kteří ve svém těle ukrývají bombu, která po jejich smrti exploduje a zničí vám pracně vybudovanou konstrukci. Proto je třeba odtáhnout někam jinam.

Vše je podbarveno pohodovou svižnou hudbou a trojrozměrný engine s neustále se pohybující kamerou taky nevypadá špatně. Dobře a zkrátka: prima zábava.

DOWNLOAD, homepage, 12 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: DUO - barevná střílečka

Pokračujeme v sérii stříleček, tentokráte hrou, kde konkrétní objekty nahradily různé kružnice a jiné geometrické tvary. A vůbec to nevypadá špatně.

HRA: Gunorar - zajímavá střílečka

I poslední hra tohoto týdne nebude o ničem jiném než o střílení z vesmírné lodi. Tentokráte pod taktovkou japonského designéra, takže se můžete těšit...

HRA: Doom The Roguelike - Doom v písmenkách

Dnes tady máme opravdu něco zajímavého. Je to předělávka legendárního Dooma, ovšem celá pouze v textovém režimu. Podobné zajímavosti se rozhodně nevidí každý...

Výběr článků

Načítám