Hlavní obsah

Hra Kingdom Come dostala český dabing. Na kontě má 5,5 milionu prodaných kopií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí uplynulo přesně pět let od vydání titulu Kingdom Come: Deliverance, který je po právu označován za nejúspěšnější český titul. Prorazit se mu podařilo i v zahraničí. Tvůrci se k příležitosti tohoto výročí pochlubili, že na kontě mají již 5,5 milionu prodaných kopií.

Upoutávka na hru Kingdom Come: DeliveranceVideo: Warhorse Studios

 
Článek

Finanční zpráva Embracer Group z konce roku 2021 uváděla, že hru Kingdom Come: Deliverance si koupily již čtyři miliony hráčů. To jinými slovy znamená, že za rok a pár měsíců k tomu přibylo více než 1,5 milionu prodaných kopií.

Je navíc celkem pravděpodobné, že se v nadcházejících měsících prodeje ještě zvednou. K příležitosti pátého výročí tvůrci totiž vydali japonský a český dabing, mají tak velkou šanci přilákat hráče, kteří o angličtinu v historickém titulu nestáli.

Stahovat český dabing bude možné bezplatně jako update, avšak pouze na PC. Zda bude k dispozici naše mateřština na konzolích, zatím není jasné.

Slavné české videohry lákají i po letech

Hry a herní systémy

Zaděláno na úspěch

O tom, že bude Kingdom Come: Deliverance hit, bylo jasné už krátce po začátcích prodejů. První milion prodaných kopií totiž tvůrci oznámili už po pouhém měsíci. Na další dva miliony si museli počkat dva roky a na další milion rok.

Za Kingdom Come: Deliverance stojí vývojář Daniel Vávra, kterého hráči znají díky prvnímu dílu dnes již legendární Mafie. Tento titul je svým způsobem unikátní. Jelikož si vývojáři zakládají na realističnosti, nejsou ve hře žádné fantaskní prvky jako například draci či kouzla.

Naopak se nejvíce soustředili na co nejvěrnější ztvárnění soubojů, kdy hráč pomocí směrové hvězdice určuje směr seknutí zbraní a musí tak rychle reagovat na změnu postavení svého protivníka. Realistická má být i možnost plnění většiny úkolů ve hře.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance

Nový obsah

V průběhu let přitom tvůrci přidávali do hry i nový obsah. Řeč je například o rozšíření A Woman‘s Lot. Až do vydání tohoto DLC se hráči setkávali především s mužskými postavami. Hlavním hrdinou byl Jindřich, který jako jeden z mála přežil masakr své rodné vesnice. Povolání kováře pověsil na hřebík a vydal se bojovat do občanské války.

A Woman‘s Lot rozšiřuje děj o další dvě postavy. Především o Terezu, která také jako Jindřich přežila masakr Skalice. Prozradit můžeme i to, že se naplno rozvine její milostný románek s Jindřichem. Další ženskou postavou je Johanka, která se po masakru vesnice uchýlila do Sázavského kláštera. Jindřich se jí bude snažit pomoci objasnit, co znamenají její noční můry.

Kingdom Come: Deliverance – A Woman‘s LotVideo: archív tvůrců

Herní průmysl vydělal loni v Česku podle odhadů 7,5 miliardy korun

Ekonomika

Reklama

Související články

Nejlepší českou hrou je hudební Beat Saber

Nejlepší českou hrou loňského roku je Beat Saber od studia Beat Games. Oznámili to organizátoři devátého ročníku ankety ze sdružení České hry. Letos v únoru po...

Výběr článků

Načítám