Hlavní obsah

Dodávky PlayStationu 5 zrychlují. Před Vánocemi se prodalo 7,1 milionu konzolí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony zveřejnila své hospodářské výsledky za třetí finanční čtvrtletí, ze kterých je patrné, že dodávky konzolí PlayStation 5 na trh výrazně zrychlily. Poznat je to i v obchodech, kde jsou konzole již běžně k dostání, jak dokládají informace nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

 
Článek

Celkově nebylo třetí finanční čtvrtletí pro společnost Sony nijak povzbudivé. Čistý zisk celého podniku klesl o šest procent na 326,8 miliardy jenů (54,9 miliardy Kč).

Herní divizi PlayStation se nicméně dařilo, byť překonat rekord z předchozího roku, kdy provozní zisk dosáhl 1,2 bilionu jenů, se patrně nepodaří. Jasno nicméně bude až v březnu, kdy finanční rok japonských firem končí.

Jisté je nicméně to, že dodávky PlayStationu 5 zrychlily. Před rokem se ve třetím finančním čtvrtletí na trh dodalo jen 3,9 milionu konzolí, nyní to bylo 7,1 milionu. Právě toto období přitom zahrnuje klíčovou předvánoční sezonu.

Zájem byl obrovský. Hráči vykoupili nejlepší ovladač pro PlayStation

Hry a herní systémy

Zkraje ledna se Sony na veletrhu CES v americkém Las Vegas pochlubilo, že ještě před koncem loňského roku bylo celosvětově prodáno již více než 30 milionů konzolí PlayStation 5. Oficiálně prodej začal 19. listopadu 2020, nicméně již od začátku září téhož roku si mohli lidé obě konzole – verzi s mechanikou i bez – zakoupit v rámci předobjednávek.

PlayStation 5 a verze Digital Edition jsou v základním balení v obchodech stále nedostatkovým zbožím. Skladem však obchodníci běžně mají verze s přibalenou hrou, které se také nabízejí za atraktivní cenovku.

Například PlayStation 5 Digital Edition je možné nyní s titulem God of War Ragnarök sehnat podle Zboží.cz už za 12 990 Kč, PlayStation 5 s optickou mechanikou a stejným titulem pak vyjde na 15 490 Kč. Je to sice stále více než za samotnou konzoli, ale přibalená hra je příjemným bonusem.

Foto: archív výrobce

PlayStation 5

Jedna hra, nebo dvě? PlayStation 5 se dá letos sehnat levněji

Hry a herní systémy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám