Hlavní obsah

Zájem byl obrovský. Hráči vykoupili nejlepší ovladač pro PlayStation

Po měsících čekání se v minulém týdnu začal oficiálně prodávat prémiový ovladač DualSense Edge. Zájem o novinku byl tak obrovský, že celá řada prodejců v Česku hlásí vyprodáno. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Vylepšený ovladač DualSense Edge pro PlayStation 5Video: archív výrobce

 
Článek

Nadšení hráčů nijak nemírnila ani vyšší cenovka. Provedení Edge, které cílí na náročné uživatele, se totiž v obchodech nabízí za 5990 Kč, zatímco základní DualSense vyjde na 1799 Kč.

Podle Zboží.cz se stále ještě najdou obchody, které mají novinku skladem, zpravidla jde ale pouze jen o jednotky kusů. Větší prodejci hlásí vyprodáno. Zatímco někteří uvádějí dobu naskladnění další várky ovladačů jako neznámou, jiní slibují dodání koncem února. I to svědčí o tom, že poptávka je nyní vyšší než nabídka.

DualSense Edge designově vychází ze základního ovladače pro PlayStation 5, proti němu ale nabízí řadu vylepšení.

Hráči se dočkali. Nejlepší ovladač pro PlayStation je už v prodeji

Hry a herní systémy
Foto: archív výrobce

DualSense Edge

Například na spodní straně nalezneme další ovládací páčky, kterým můžeme přiřadit různé funkce. To by mělo v praxi usnadnit míření v jednotlivých titulech a celkově zrychlit herní reakce – místo přendávání palce z jednoho tlačítka na druhé totiž budete moci využít více prstů najednou.

Snadno vyměnitelná je celá analogová část ovladače, a to včetně analogových páček. Pro ně naleznete hned v základním balení tři různé typy nástavců, díky čemuž si budete moci upravit jejich výšku. Novinkou jsou také posuvníky, kterými půjde zkrátit dráhu triggeru, čímž docílíte rychlejší reakce.

Všem tlačítkům je možné namapovat jiné funkce, případně je zcela deaktivovat. Vhod může přijít také možnost nastavení mrtvých zón u páček. Konfigurace se přitom ukládají do různých profilů, takže v jednotlivých titulech je můžete snadno přepínat.

Foto: archív výrobce

DualSense Edge

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

Reklama

Výběr článků

Načítám