Hlavní obsah

Bitcoin pokořil hranici 650 000 Kč. Rostou i další kryptoměny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Bitcoin se v úterý vyšplhal na nejvyšší hodnotu od loňského června, jedna virtuální mince se nabízela za více než 650 000 Kč. Posilovaly také další kryptoměny, na rostoucích kurzech se podepsaly pozitivní očekávání od kroků americké centrální banky (FED). Vyplývá to z informací specializovaného serveru Coinmarketcap.

Článek

Přesně před týdnem se bitcoin obchodoval za 601 520 Kč. Zkraje tohoto týdne ale začala nejznámější kryptoměna na světě citelně posilovat, v úterý po půlnoci se vyšplhala až na 651 860 Kč.

Před polednem sice kurz klesl na 647 120 Kč, stále jde však o jeden z nejvyšších kurzů od poloviny uplynulého roku, vyplývá z informací specializovaného serveru Coinmarketcap.

Letošní rok odstartoval bitcoin na 380 890 Kč. Zatím absolutní rekord si bitcoin připsal v listopadu 2021, kdy se nabízel za 1 427 350 Kč.

Foto: Novinky

Hodnota bitcoinu za poslední týden

Kurz bitcoinu poskakuje jako zběsilý, drží se ale vysoko

Internet a PC

Bitcoin není jediný

Kurzy rostly i v případě dalších kryptoměn. Například ethereum bylo možné přesně před týdnem zakoupit za 39 050 Kč, v úterý se jedna virtuální mince nabízela za 41 450 Kč.

Na začátku letošního roku kurz etherea činil 27 010 Kč. Na vrcholu byla druhá nejznámější kryptoměna předloni v listopadu, kdy se obchodovala za 104 970 Kč.

Analytička Tina Tengová ze společnosti CMC Markets uvedla pro agenturu Reuters, že důvodem obecného posilování kryptoměn je optimismus obchodníků ohledně měnové politiky centrálních bank, především tedy, jaké kroky chystá FED.

Minulý týden v pátek byla zveřejněna zpráva o vývoji amerického pracovního trhu za březen, která ukázala, že zaměstnavatelé si udrželi vysoké tempo přijímání nových zaměstnanců. To je dobrou zprávou pro americké hospodářství, které se zdá být odolné vůči turbulentním událostem.

Kurzy prý ještě porostou

Analytici už minulý týden odhadli, že kurzy kryptoměn ještě porostou. „Vzhledem k tomu, že akciové trhy vykazují první známky návratu do ‚býčího teritoria‘, vypadá celkový trend pro kryptoměny podobně a tokeny opět rostou,“ prohlásil Simon Peters, analytik kryptotrhů eToro.

Býčí trh (anglicky bull market) je ekvivalentní výraz pro rostoucí trh, vychází z tradiční burzovní terminologie. Výraz je odvozen od útoku skutečného býka, který nabírá protivníka na rohy a vymršťuje ho nahoru. Podle Peterse se kryptoměny nyní nachází právě v býčím teritoriu.

„Bitcoin bude sice nadále testovat hranici 30 tisíc dolarů (643 530 Kč), ale možná budeme potřebovat silnější impuls, abychom ho viděli výše. Tento týden nás čekají důležité aktualizace z trhu práce v USA, které by mohly ceny krátkodobě ovlivnit,“ doplnil Peters.

Regulátoři chtějí zkrotit kryptoměny. Bitcoin přesto posiluje

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám