Hlavní obsah

Pobláznil svět sexy modelkou, pak zmizel. Teď se AI tvůrce opět ozval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Emily Pellegrini je sexy modelka, která v uplynulých měsících doslova bořila Instagram – její popularita raketově rostla. Nakonec se ale ukázalo, že líbivé křivky jsou výplodem umělé inteligence (AI), načež tvůrce smazal všechny fotky i videa a bez jediného slůvka zmizel. Ovšem po měsících mlčení dal o sobě nyní opět vědět.

Foto: repro Instagram

Emily Pellegrini

Článek

Abychom se v celém příběhu zorientovali, musíme se vrátit na samotný začátek. Tvůrce, který si nepřeje prozradit svou totožnost a zůstává stále v anonymitě, v podstatě vloni stvořil modelku Emily Pellegrini.

Tehdy ale ještě nikdo netušil, že jde o virtuální krásku. „Je mi 23 let, žiju v Los Angeles a mám velmi ráda zábavu,“ prezentovala sebe sama Emily na Instagramu v loňském roce. Vyzývavými příspěvky přilákala statisíce sledujících, díky čemuž si vysloužila prostor hned v několika zahraničních médiích, která ji označovala za „nejžhavější modelku současnosti“.

Sexy modelka vydělávala statisíce, i když neexistuje. Teď ale zmizela

Software
Foto: repro Instagram

Emily Pellegrini měla na Instagramu už 279 tisíc sledujících

Výnosný byznys

Letos ale tvůrce v rozhovoru pro server Oddity Central prozradil, že Emily vlastně vůbec neexistuje. „Zeptal jsem se ChatGPT, jak vypadá vysněná dívka průměrného muže. Odpověď byla jednoznačná – má mít dlouhé hnědé vlasy a dlouhé nohy. Vytvořil jsem ji s využitím AI přesně tak, jak bylo řečeno,“ prozradil tvůrce.

„Cílem bylo stvořit sympatickou a přitažlivou mladou ženu. Chtěl jsem ji ale udržet co nejreálnější,“ popsal svůj výtvor, který se mu podle dřívějších ohlasů velmi povedl.

A netajil se tím, že jde o velmi výdělečný byznys. Za prvních šest týdnů šlo údajně o 10 tisíc dolarů, tedy v přepočtu čtvrt milionu korun. Bylo to přitom ještě v začátcích, kdy sledujících nebylo na profilu tolik. Letos tedy musely být honoráře, které byly patrně spojeny s reklamou, s velkou pravděpodobností ještě násobně vyšší.

I po přiznání, že je Emily výplodem AI, její popularita na Instagramu neustále rostla. Zlom nastal až v únoru, kdy se tvůrce rozhodl všechny příspěvky na Instagramu smazat. Zveřejnil pouze jediný s heslem „brzy…“.

Zdálo se tedy, že bychom se již brzy měli dočkat bližších informací či dalšího odhalení. Ale dlouhé tři měsíce se prakticky nic nedělo. Nikdo tak netušil, zda anonymní tvůrce nepověsil výdělečný byznys na hřebík.

Bude porotce

Zlom nastal až nyní, kdy se ukázalo, že „otec“ Emily bude porotcem v Miss AI. Jde o vůbec první soutěž krásy pro umělou inteligenci. Podle organizátorů z World AI Creator Awards (WAICAs) má akce spojovat tradiční pojetí krásy se světem tvůrců umělé inteligence.

Organizátoři totiž tvrdí, že kromě krásy se budou v Miss AI zaměřovat na použité technologie či vliv virtuální dívky na sítích. Vedle kreativity a důrazu na detaily tedy budou při hodnocení hrát roli také další aspekty, například interakce tvůrců s fanoušky na sociálních sítích. Hodnotit se tedy nebudou jen AI výtvory, ale také komplexní práce autorů.

V podstatě jedinou podmínkou pro účast je, že virtuální krásky musí být kompletně generovány pomocí AI. Na použitých nástrojích umělé inteligence nezáleží. Přihlašovat se je možné již nyní na oficiálních stránkách Miss AI, vítězové budou oznámeni v první polovině května.

O vítězích bude rozhodovat odborná porota. V ní je tedy již zmiňovaný anonymní tvůrce Emily Pellegrini společně s dalším anonymním digitálním tvůrcem, který stojí za virtuální modelkou Aitanou Lopez. Dále pak estetická odbornice a autorka Sally-Ann Fawcettová a Andrew Bloch, vlastník médií, PR manažer a podnikatel.

Foto: repro Miss AI

Oficiální stránky Miss AI

Foto: repro Miss AI

Porotci v Miss AI

Promenáda v plavkách nebude? AI změří síly v soutěži krásy

AI

Související články

Výběr článků

Načítám