Hlavní obsah

Promenáda v plavkách nebude? AI změří síly v soutěži krásy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělá inteligence (AI) je fenoménem dnešní doby a proniká i do oblastí, které by nás patrně ani nenapadly. Řeč je například o modelingu, chystá se totiž vůbec poprvé soutěž krásy, ve které budou o první místo bojovat dívky vytvořené výhradně pomocí AI.

Foto: vytvořeno s využitím systému DALL·E

Kráska vytvořená prostřednictvím umělé inteligence

Článek

Vůbec první soutěž krásy pro umělou inteligenci nese název Miss AI a v tuto chvíli již probíhá přihlašování virtuálních krásek. Podle organizátorů z World AI Creator Awards (WAICAs) má akce spojovat tradiční pojetí krásy se světem tvůrců umělé inteligence.

Vygenerovat jednu fotku a běžet soutěžit o tisíce dolarů ale možné nebude, dívky generované prostřednictvím umělé inteligence totiž musí skutečně žít svůj virtuální život. Musí mít tedy profil na sociálních sítích, jako je například Instagram, kde pravidelně přidávají obsah a komunikují s fanoušky.

Sexy modelka vydělávala statisíce, i když neexistuje. Teď ale zmizela

Software

Použité technologie i vliv na sítích

Jak se ale zdá, na promenádu v plavkách můžeme zapomenout. Nepůjde totiž o klasickou soutěž krásy, které se konají každý rok prakticky po celém světě. Organizátoři totiž tvrdí, že kromě krásy se budou v Miss AI zaměřovat na použité technologie či vliv virtuální dívky na sítích.

Vedle kreativity a důrazu na detaily tedy budou při hodnocení hrát roli také další aspekty, například interakce tvůrců s fanoušky na sociálních sítích. Hodnotit se tedy nebudou jen AI výtvory, ale také komplexní práce autorů.

V podstatě jedinou podmínkou pro účast je, že virtuální krásky musí být kompletně generovány pomocí AI. Na použitých nástrojích umělé inteligence nezáleží. Přihlašovat se je možné již nyní na oficiálních stránkách Miss AI, vítězové budou oznámeni v první polovině května.

Foto: repro Miss AI

Oficiální stránky Miss AI

Jde o statisíce

Ceny si odnesou tvůrci, jejichž virtuální krásky se umístí na prvních třech místech. Vedle hotovosti dostanou i tisíce dolarů na propagaci či mentorský program. Konkrétně první místo získá ceny v hodnotě 13 000 dolarů (307 900 Kč), v hotovosti autor dostane ale jen 5000 dolarů (118 420 Kč).

Přesně v takové sumě dostane všechny ceny virtuální kráska na druhém místě, tedy 5000 dolarů (118 420 Kč). Třetí vítěz si pak odnese ceny za 2000 dolarů (47 370 Kč).

Hodnotit výtvory umělé inteligence bude odborná porota. S hlasováním veřejnosti, na které jsme zvyklí z běžných soutěží krásy, se bohužel nepočítá.

Foto: repro Miss AI

Soutěží se o hodnotné ceny

Za deepfake tři roky natvrdo. Itálie chce přitvrdit proti AI kriminalitě

AI

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám