Hlavní obsah

Z Českých Budějovic se bude létat do Řecka a Turecka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z českobudějovického letiště se již od srpna 2023 bude létat do Řecka a Turecka. Ve čtvrtek to potvrdil hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS) a generální ředitel cestovní kanceláře Čedok Stanislav Zeman. Zájezdy do oblíbených destinací jsou již u cestovní kanceláře v prodeji.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Letiště a jeho vstupní hala s terminály, za níž je přistávací dráha.

Článek

„V nabídce jsou nejoblíbenější hotely na řeckém ostrově Rhodos a na Turecké riviéře. Charterové lety bude jako první dopravce zajišťovat letecká společnost Smartwings letadly typu Boeing 737,“ řekl Zeman.

Do Řecka a Turecka budou cestující z jihu Čech létat v rámci letní sezony, a to od srpna do konce září. Na chartery z Jihočeského kraje nasadí největší tuzemský dopravce letadla Boeing 737 až pro 189 cestujících v ekonomické třídě. Na Tureckou riviéru budou klienti odlétat každý pátek, a to od 4. srpna 2023, na Rhodos každé pondělí od 7. srpna.

„Jsem rád, že můžu konečně po dlouhých letech, kdy se na letišti v Českých Budějovicích nic nedělo, říct – tak letíme! Spolu s Úřadem pro civilní letectví a Řízením letového provozu jsme poslední měsíce pracovali na tom, aby se letiště podařilo rozlétat. Jihočeši budou už za nějakých osm měsíců létat z Českých Budějovic na dovolenou do světa,“ řekl Kuba.

Kromě zájezdů k moři si mohou lidé vybrat i z několika poznávacích zájezdů. Letiště v Českých Budějovicích tak splní potřebné požadavky pro pravidelný civilní letecký provoz.

„Těší nás, že Smartwings budou prvním leteckým dopravcem, který ve spolupráci s Čedokem nabídne z Letiště České Budějovice přímá letecká spojení do dovolenkových destinací. Věříme, že do budoucna počet letů i destinací, kam budou naše letadla z jihu Čech směřovat, ještě vzroste. Jihočeské letiště se tak stane již šestým letištěm, odkud budeme provozovat naše lety,“ dodal Petr Šujan, obchodní ředitel Smartwings.

Češi už kupují dovolenou na příští léto. Někteří jsou kvůli finanční situaci zdrženlivější

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám