Hlavní obsah

V USA zkrachovala další malá banka, letos jich zatím skončilo 48

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Spojených státech zkrachovala další malá banka Mountain Heritage Bank. Aktiva banky činily zhruba 100 miliónů dolarů. Počet bankrotů v americkém bankovním sektoru se tak od začátku roku vyšplhal na 48.

Foto: Profimedia.cz

V USA každoročně zkrachují desítky bankovních ústavů.

Článek

Americké úřady v pátek uzavřely společnost Mountain Heritage Bank, jejíž aktiva činila zhruba 100 miliónů dolarů (1,7 miliardy Kč). Vklady u této banky převezme konkurenční firma First American Bank and Trust Company, napsala agentura Reuters.

Krachy bank se v důsledku finanční krize a hospodářské recese výrazně rozšířily. Loni musela dát FDIC zavřít 157 bank, v roce 2009 jich bylo 140. Většinou už ale končí jen menší regionální instituce s aktivy do jedné miliardy dolarů. Velké banky se z finanční krize z let 2007 až 2009 zotavily rychleji. FDIC předpokládá, že celkový počet bankrotů v americkém bankovním sektoru bude v letošním roce nižší než loni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám