Hlavní obsah

Audit ukázal ještě výraznější pokles zisku Fortuny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistý zisk Fortuny loni klesl výrazněji, než před měsícem ukázaly neauditované výsledky. Podle auditovaných výsledků činil 8,28 miliónu eur (v přepočtu 223,6 miliónu korun), oproti původně oznámeným 11,24 miliónu eur (303,5 miliónu korun). Společnost to uvedla v regulatorním oznámení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sázková kancelář Fortuna

Článek

Změnu Fortuna vysvětlila úpravou odložené daňové pohledávky po přehodnocení budoucí uznatelnosti, která souvisí s legislativními změnami v Polsku.

Akcie Fortuny na pražské burze na oznámení reagují poklesem o 1,76 procenta.

Společnost před měsícem v neauditovaných konsolidovaných výsledcích uvedla, že její čistý zisk za loňský rok klesl o 42,4 procenta na 11,2 miliónu eur. Podle auditovaných výsledků zisk klesl výrazněji, a to zhruba o polovinu.

Penta stahuje Fortunu z burzy

Investiční společnost Penta, majoritní vlastník Fortuny, na konci března oznámila, že chce sázkovou společnost stáhnout z veřejného obchodování na burzách ve Varšavě a v Praze. Jejím záměrem je získat ve firmě stoprocentní podíl. Minoritním akcionářům v Česku nabídne odkup za cenu 98,69 koruny za akcii. [celá zpráva]

Fortuna je původně česká společnost, založená v roce 1990 skupinou čtyř soukromých osob v čele s Michalem Horáčkem. O rok později vznikla sesterská sázková kancelář Terno na Slovensku. Skupina Penta obě firmy odkoupila v roce 2005. Na pražskou a varšavskou burzu Fortuna vstoupila v roce 2010.

Reklama

Související témata:

Související články

Fortuně klesl zisk o 42,4 procenta

Sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group loni klesl čistý zisk o 42,4 procenta na 11,2 miliónu eur (asi 303 miliónů korun). Výsledek byl ovlivněn mimo...

Výběr článků

Načítám