Hlavní obsah

Fortuna dostala jako první česká firma licenci na internetovou ruletu

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sázková kancelář Fortuna je první českou společností, které ministerstvo financí udělilo licenci pro provozování technických her. Povolení, které umožňuje spuštění například internetové rulety nebo online výherních automatů, firma získala v pátek. Nové hry se objeví během příštích dní, uvedl mluvčí společnosti Petr Šrain.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Udělení licence, které vyžaduje nový zákon o hazardu účinný od 1. ledna, potvrdilo i ministerstvo financí. Již na konci ledna podobné povolení získala zahraniční společnost PokerStars, uvedla agentura ČTK.

„Jsme hrdí na to, že jsme jako první společnost v ČR splnili náročné podmínky definované novou legislativou a získali licenci. Rozšiřování produktové nabídky nad rámec sportovního sázení je naší prioritou,” řekl generální ředitel Fortuny David Vaněk, generální ředitel sázkové kanceláře Fortuna.

Hlavním byznysem Fortuny má i nadále zůstat sportovní sázení. Nové hry, které rozšíří její portfolio, nabídne v nejbližších dnech. Má jít o téměř padesát her, a to jak v mobilních telefonech, tak na počítači.

Fortuna vznikla jako první sázková kancelář v Česku. Původní česká společnost je dnes součástí mezinárodní skupiny Fortuna Entertainment Group, působící vedle ČR také na Slovensku a v Polsku. V roce 2015 Fortuna vydělala 527 miliónů korun, což je meziročně o pětinu více.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám