Hlavní obsah

Fortuna skončí na burzách v Praze a Varšavě. Penta nabídne minoritním akcionářům odkup

Novinky, bož

Investiční společnost Penta chce sázkovou společnost Fortuna stáhnout z veřejného obchodování na burzách ve Varšavě a v Praze, aby získala ve firmě stoprocentní podíl. Minoritním akcionářům v Česku nabídne odkup za cenu 98,69 koruny za akcii. Akcie Fortuny se přitom ve čtvrtek odpoledne na pražské burze prodávaly za 108,80 koruny na akcii.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sázková kancelář Fortuna

Článek

V Polsku skupina akcionářům nabídne za odkup částku 15,43 złotého (99,50 koruny) na akcii. V Česku pověří zajištěním nabídky na odkup akcií Českou spořitelnu.

„Penta se chce soustředit na její další intenzivní rozvoj zejména na trzích střední a jihovýchodní Evropy a podporuje strategii Fortuny stát se vedoucím operátorem na těchto trzích,” uvedla skupina.

„Tyto ambiciózní plány ovlivní schopnost Fortuny vyplácet dividendy,” zdůraznila Penta.

Minoritní akcionáři vlastní 32 procent

Minoritní akcionáři vlastní téměř 32 procent akcií. Celkem je na trhu 16,5 miliónu akcií. Penta vlastní 68,25 procenta akcií skrze společnost Fortbet Holdings Limited registrovanou na Kypru.

Penta dodala, že chce být ve Fortuně dlouhodobým investorem bez plánovaného data exitu.

Fortuna je původně česká společnost, založená v roce 1990 skupinou čtyř soukromých osob v čele s Michalem Horáčkem. O rok později vznikla sesterská sázková kancelář Terno na Slovensku. Skupina Penta obě firmy odkoupila v roce 2005. Na pražskou a varšavskou burzu Fortuna vstoupila v roce 2010.

Reklama

Související témata:

Související články

Fortuně klesl zisk o 42,4 procenta

Sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group loni klesl čistý zisk o 42,4 procenta na 11,2 miliónu eur (asi 303 miliónů korun). Výsledek byl ovlivněn mimo...

Výběr článků

Načítám