Hlavní obsah

Značka ČSSD znovu na scéně a zřejmě i s Paroubkem. Podle Šmardy to není moc vtipné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do uskupení ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie, které od června používá někdejší tradiční zkratku sociální demokracie, vstoupí expremiér Jiří Paroubek, jenž je nyní předsedou spolku Nespokojení. Paroubek to řekl novinářům v Ostravě po setkání se zástupci moravskoslezského zastupitelského klubu nezařazených, který se chce přejmenovat na klub ČSSD.

Foto: Aleš Honus

Jiří Paroubek na tiskové konferenci moravskoslezského zastupitelského klubu nezařazených

Článek

Bývalá poslankyně za někdejší ČSSD Jana Volfová, která je předsedkyní zmíněného uskupení, sdělila, že cílem tohoto kroku je očistit pověst české levice.

„Poté, co SOCDEM odhodila jako špinavý hadr svoji tradiční značku, rozhodli se bývalí členové ČSSD vstoupit do ČSSD – České suverenity sociální demokracie a vrátit značku, která neodmyslitelně patří k politickým stranám v Moravskoslezském kraji, zpět do krajského zastupitelstva,“ sdělila Volfová.

„Požádali jsme vedení kraje, aby náš klub Nezařazených přejmenoval na klub ČSSD,“ řekl předseda tříčlenného klubu moravskoslezských krajských zastupitelů David Dudzik.

Volfová vyfoukla sociální demokracii značku ČSSD

Domácí

„Za tuto značku jsme bojovali od začátku svých politických životů a dnes za myšlenky a program skutečných sociálních demokratů, jak to cítíme my ze severní Moravy, bojuje jen ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie“ doplnil předseda krajské organizace a bývalý senátor za někdejší ČSSD Petr Gawlas.

Původní Česká strana sociálně demokratická změnila název na Sociální demokracii (SOCDEM) letos v červnu. Volfová hned poté oznámila, že svoji stranu Česká suverenita přejmenovala na ČSSD – Českou suverenitu sociální demokracie.

Šmarda se chce bránit

Předseda SOCDEM Michal Šmarda tehdy uvedl, že jde o porušení ochranné známky, kterou má strana i zaregistrovanou, a bude se proto bránit. To nyní na dotaz Novinek a Práva zopakoval.

„Řešíme to právní cestou, zatím to ale není uzavřené,“ řekl. Aktivitám Volfové a Paroubka nepřikládá význam. „Kdyby to byly děti, tak by to bylo zábavné. Pokud to dělají dospělí lidé, je to smutné. Za těmi aktivitami stojí lidé, kteří už mnohokrát změnili stranu. Jsem zvědav, jak se jejich strana bude jmenovat za rok,“ pousmál se Šmarda.

Jak řekl Jiří Paroubek novinářům v Ostravě, chce do strany Jany Volfové vstoupit velmi brzy. „Předpokládám, že bych nejpozději v příštím měsíci vstoupil do této strany a výrazným způsobem bych ji podpořil,“ řekl Paroubek.

Česká suverenita, nyní Česká suverenita sociální demokracie, byla zaregistrována 21. ledna 2011, spoluzaložila ji Jana Bobošíková. Předsedkyní je od roku 2014 zmiňovaná bývalá sociálnědemokratická poslankyně Volfová.

SOCDEM nabídla Altnerovým dědicům milion korun, ti se jí vysmáli

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám