Hlavní obsah

Změny ve vedení České televize budou, říká zvolený ředitel Souček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čerstvě zvolený šéf ČT Jan Souček ve čtvrtek Právu popsal, čím při volbě přesvědčil Radu České televize. Byl to plán přechodu na digitální platformy a důraz na lepší komunikaci s vedením televize, zaměstnanci i politiky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Čerstvě zvolený šéf ČT Jan Souček

Článek

Do jakého úkolu se pustíte jako první, až v říjnu nastoupíte do ČT?

Určitě do digitální platformy. A letos na podzim chci také udělat některé kosmetické úpravy v regionálním zpravodajství. Konkrétně přerozdělení agend mezi jednotlivými mutacemi. Týká se to hlavně Svitavska, Žďárska a Třebíčska, protože tyto regiony mají historicky blíž k moravským krajům. Nyní jsou nelogicky zařazeny do jiných regionálních mutací.

Co je dobré, na to chci navázat a rozvíjet to; co není funkční, chci vypilovat

Nastanou změny v manažerském týmu vedení ČT?

Nastanou. Představím je ale až po létě, až nastoupím. Chci nejprve jednotlivě debatovat s každým manažerem ve vedení. Nějaké představy mám. Nepřicházím jako děd Vševěd, který má jasno na šest let dopředu. Řízení vidím jako týmovou spolupráci.

Počítáte se změnami ve zpravodajství televize?

Žádné personální změny teď určitě neplánuji. Nepřicházím s revolucí. Co je dobré, na to chci navázat a rozvíjet to; co není funkční, chci vypilovat.

Nechtěli jsme bezvládí, říká šéf Rady České televize Novák

Domácí

Při středečním veřejném slyšení jsem hovořil například o tom, že u pořadu Reportéři ČT by byl vhodný nějaký restart týmu. Zhruba tak od příštího roku. Věřím, že najdeme společnou představu.

Vyhrál jste při volbě jedenácti hlasy. Co podle vás způsobilo, že vám radní ČT dali přednost před současným ředitelem Petrem Dvořákem, který získal ve třetím finálovém kole pouze čtyři hlasy?

Troufám si tvrdit, že to způsobily tři věci. Za prvé koncept velké změny přechodu do digitální platformy s televizní tvorbou i zpravodajstvím tvořenými primárně pro digitál. Za druhé důraz na restart hned několika druhů komunikace. S vedením televize, se zaměstnanci i s politiky.

S politiky chci hlavně lépe a přesněji definovat roli veřejnoprávní služby. Menší vliv měla zřejmě skutečnost, že stávajícího ředitele Petra Dvořáka oslabila u radních informace o probíhajících jednáních České televize s portálem Voyo (portál konkurenční televize Nova – pozn. red.)

Máte jasno, koho si s sebou do Prahy přivedete?

Mám připravenou menší skupinku lidí, ale konkrétní nebudu. Nemám jasno v tom, zda to ti lidé mají dopředu projednáno ve svém nynějším zaměstnání.

Kdo bude řídit brněnské studio po vás?

Jakmile odejdu do Prahy a ujmu se funkce, vypíšu standardní výběrové řízení na ředitele televizního studia Brno. Nemám žádného favorita.

Přesunete se trvale do Prahy?

Ano.

Doma s tím souhlasí?

Nemám rodinu. Přestěhuji se se svým psem.

Za televizi na mobilu se bude platit

Mobil

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám