Hlavní obsah

Zeman u veřejnosti propadl. Spokojeno s jeho prací je 20 procent lidí

Jan Menšík, Novinky, ČTK, Jan Menšík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

S prací prezidenta Miloše Zemana je podle aktuálního průzkumu agentury Kantar CZ pro Českou televizi spokojeno pouze 20 procent lidí. Nespokojeno je 78 procent.

Foto: ČTK

Miloš Zeman

Článek

Dubnový výsledek dotazování agentury na hodnocení práce prezidenta Zemana je nejhorší za celou dobu výzkumů této agentury.

Zatímco nyní je se Zemanovým vystupováním nespokojeno 78 procent lidí a spokojeno pouze 20, tak například v březnu 2017, tedy před koncem prvního prezidentského mandátu, hodnotilo Zemanovo chování pozitivně 57 procent dotazovaných a 41 s ním bylo naopak nespokojeno.

Milošova mafie, plivnutí do ksichtu, totální šmejd, komentují politici Zemanovu milost

Domácí

Do průzkumu se promítla také dubnová milost, kterou Zeman udělil šéfovi Lánské obory Miloši Balákovi, jejž soud pravomocně odsoudil ke tříletému trestu za manipulaci dvousetmilionové zakázky v prezidentském sídle. Prezidentův krok zvedl ve společnosti vlnu nevole.

Kandidáti na prezidenta: Kdo vše se ucházel o Hrad

Prezidentské volby

Velká většina, 85 procent dotázaných, míní, že udělení této milosti nebylo vhodné, přičemž 67 procent uvedlo, že určitě nebyla vhodná, 18 procent si myslí, že spíše nebyla vhodná. „Tam je česká společnost vzácně jednotná v tom, že se k tomu staví velmi negativně,“ uvedl Pavel Ranocha z Kantaru. I z voličů Miloše Zemana podle něj s touto milostí souhlasilo jen 14 procent dotázaných.

Vzorek u obou srovnávaných průzkumů čítal 1200 respondentů. Aktuální dotazování probíhalo od 8. do 29. dubna.

Jak se volí prezident a co je přímá volba?

Prezidentské volby

Reklama

Související témata:

Související články

Zeman: Rusové se ukázali býti blázni

Prezident Miloš Zeman nevyloučil, že by Rusko zastavilo dodávky plynu nejenom do Polska a Bulharska, ale i do dalších zemí Evropy. V nedělním pořadu Partie na...

Výběr článků

Načítám