Hlavní obsah

Zas tolik jsem toho neprovedl, klidně rezignuji, prohlásil Prymula

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) prý netušil, že se schůzka se šéfem poslanců Jaroslavem Faltýnkem odehrává v zavřené restauraci. Pokud si to veřejnost přeje, klidně rezignuji, řekl Prymula.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Roman Prymula

Článek

Ministr to řekl při rozhovoru s týdeníkem Respekt.

„Myslím, že jsem toho zas tolik neprovedl,” hájil se ministr, kterého deník Blesk vyfotil, jak opouští jednání v restauraci bez roušky a rovněž bez roušky nasedá do služebního vozu. „Přes ten dvůr jsem roušku neměl, potom jsem si ji v autě vzal,” řekl Prymula.

Na námitku, že v uzavřené restauraci neměli oba politici co dělat, Prymula uvedl, že byl v salonku.

Na schůzce prý byli čtyři lidé. Další osoby krom Faltýnka jmenovat nechtěl. Po dobu jednání prý většinou byli bez roušek, neboť průběžně docházelo ke konzumaci.

„V momentu, kdy máte na stole nějaký nápoj, tak ty roušky nejsou,” konstatoval Prymula, že po dobu jednání „většinově roušky nebyly”.

Na setkání se prý řešila situace kolem koronaviru a to, jakým způsobem by se měla zlepšit  Prymulova komunikace. Popřel nicméně, že by se jednání zúčastnili členové premiérova PR týmu.

Restaurace, která pohostila Prymulu s Faltýnkem, v pátek neotevřela ani okénkoVideo: Novinky

S premiérem Andrejem Babišem (ANO) se již o celé záležitosti bavil. „Pan premiér řekl, že je to chyba, a vytknul mi to,” dodal Prymula.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám