Hlavní obsah

Vystrčil: Nebylo to tak, že jsme Pavla měli jako svého kandidáta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda Senátu České republiky Miloš Vystrčil v rozhovoru po inauguraci prezidenta České republiky Petra Pavla okomentoval reakci Andreje Babiše, rozdělení společnosti po volbách či rozhodnutí nového prezidenta o vetování zákonu o valorizaci důchodů.

Rozhovor s Milošem Vystrčilem po inauguraciVideo: Novinky

 
Článek

„Měl by vykonávat úřad prezidenta tak, jak se vykonávat má. Nevymezovat se proti některým skupinám, snažit se lidi spojovat, hodně komunikovat, naslouchat tomu, co říkají. A když vznikne nějaký spor, tak se ho snažit vyřešit ve prospěch, pokud možno, všech,“ uvedl Vystrčil.

Následně dodal, že ve svém projevu prezident naznačil, že se tímto způsobem ubírat chce.

Nesouhlasil naopak s vyjádřením Andreje Babiše, že Pavlův projev nespojoval. Pavel podle něj ve svém projevu nemluvil o minulosti, nikoho osobně nekritizoval a přikládal velikou šanci tomu, aby všichni společně sdíleli hodnoty, na kterých je tato země postavená.

„Rozuměl jsem tomu tak, že to není jednoduché a že jsou některé problémy, které byly způsobeny třeba i chováním některých politiků. To je pravda, ale to rozhodně nebylo hlavním tématem projevu,“ podotkl.

V rozhovoru také zmínil, že už se těší na debatu ohledně zahraniční politiky, která mu dlouho chyběla. Vyvracel naopak, že by prvním testem vztahu mělo být těžké rozhodnutí o následném postupu přijetí valorizace důchodů.

Vymezuje se také proti označení prezidenta vládním kandidátem. „Nebylo to tak, že jsme Petra Pavla měli jako svého kandidáta,“ dodal Vystrčil s tím, že po předchozím mandátu Miloše Zemana a jeho vztahu k Senátu i Poslanecké sněmovně by každý vztah působil idylicky.

Czernin: Byl jsem rád, že jsem nemusel odejít jako před pěti lety

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám