Hlavní obsah

Velikonoční výluky na linkách metra A i C. Přestupy budou dobrodružné, DPP zveřejnil videonávod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku do pondělí bude v pražském metru přerušen provoz v úsecích I. P. Pavlova–Vltavská na trase C a Náměstí Míru–Strašnická na lince A. Dopravní podnik (DPP) využije nižší poptávku během velikonočních svátků k opravám. Komplikace se kvůli výluce dají čekat při přestupech mezi linkami, DPP zveřejnil videa, kde radí, jak na to.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Na trase C bude pokračovat výměna dřevěných pražců, na lince A se bude vyměňovat zabezpečovací zařízení.

Mezi stanicemi I. P. Pavlova a Nádraží Holešovice bude během výluky zavedena náhradní autobusová doprava XC, která kopíruje zastávky metra.

Zavedena bude rovněž náhradní tramvajová linka XA, která pojede po trase Staré Strašnice – Strašnická – Želivského – Flora – Vinohradská vodárna – Náměstí Míru, s tím, že dále bude pokračovat jako linka 36 přes I. P. Pavlova na Vltavskou s konečnou zastávkou na Výstavišti.

Velikonoce 2024: Otevírací doba obchodů během svátků

Velikonoce
Foto: DPP

Omezení provozu metra během Velikonoc

Kvůli tomu, že na trase C budou uzavřeny obě přestupní stanice, Muzeum i Florenc, budou muset cestující improvizovat.

„S ohledem na dlouhou docházkovou vzdálenost mezi zastávkou náhradní autobusové dopravy XC a nástupištěm stanice Florenc linky B doporučujeme využít pro vzájemný přestup mezi linkami C a B tramvajové linky mezi stanicemi Vltavská a Náměstí Republiky (zastávka Masarykovo nádraží), resp. I. P. Pavlova a Karlovo náměstí,“ uvedl dopravní podnik.

Pro přestup z trasy C na trasu A ve směru Depo Hostivař bude nejvhodnější přestoupit na I. P. Pavlova na linku XA.

Detaily zveřejnil dopravce v „navigačních videích“.

Velikonoce 2024

Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem v roce. Termín Velikonoc každoročně vychází na přelom března a dubna, letošní Velikonoční pondělí připadlo na 1. dubna 2024. Mezi nejznámější tradice a zvyky Velikonoc patří pletení pomlázky nebo barvení vajíček a kraslic.

Tendr na druhý úsek metra D se protáhl

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám