Hlavní obsah

Havárie na horkovodu postihla v Brně tisíce domácností

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Noc na úterý se pro několik tisíc domácností v brněnských Žabovřeskách a Králově Poli ponese ve znamení studených radiátorů a pouze studené vody tekoucí z kohoutků. Na vině je havárie na horkovodu. Výpadek dodávek tepla neovlivní jen ty domy, které mají vlastní kotelnu.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

„Havárie je na našem zařízení, došlo k úniku horké vody z horkovodu kvůli netěsnosti hlavního řadu. Zvolili jsme noční opravu, aby se to co nejméně dotklo tepelného komfortu domácností,“ informovala mluvčí tepláren Zuzana Novotná.

Mluvčí ujistila, že lidé se nemusí bát toho, že by v noci ve svých bytech mrzli. „Teplárny běžně přistupují k nočnímu útlumu, který je upraven vyhláškou, a to tak, že od 22 hodin do 6 hodin ráno omezí nebo krátkodobě přeruší vytápění. V praxi to znamená, že se topení buď vypne úplně, nebo se jen temperuje. Standardně je tedy klasická dodávka tepla v té době omezena, ale teplá voda teče celou noc,“ vysvětlila.

„Právě proto, abychom omezili tepelný komfort našich zákazníků co nejméně, naplánovali jsme opravu na dobu, kdy dochází k nočnímu útlumu vytápění. Naši zákazníci to tedy pocítí pouze tak, že v noci nepoteče teplá voda. Jestliže oprava půjde dle plánu, budou dodávky tepla i teplé vody ráno do 6 hodin obnoveny,“ dodala mluvčí.

V Brně by podle předpovědi měly být v noci tři stupně pod nulou.

Před týdnem řešily Teplárny Brno havárii v městské části Kohoutovice, tam byla porucha na vnitřních rozvodech jednoho z bytových domů. Technici teplárny hledali poruchu celou neděli, v pondělí ráno začala městská firma rozvážet lidem přímotopy.

V pondělí po poledni se podařilo poruchu najít a provizorně odstranit, bez tepla a teplé vody ale byly déle než 24 hodin více než čtyři stovky domácností.

Kde přesně budou přerušeny dodávky tepla, mohou lidé najít na webu tepláren.

Potrubí je opraveno. Domácnosti v části Prahy opět budou mít teplo i teplou vodu

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám