Hlavní obsah

Potrubí je opraveno. Domácnosti v části Prahy opět budou mít teplo i teplou vodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Část oblastí na východě Prahy se v pátek ocitla bez dodávek tepla a teplé vody. Podle společnosti Pražská teplárenská byla důvodem netěsnost na primárním topném vedení v pražské Krči. Bez dodávek tepla bylo kolem 25 000 domácností. Odpoledne se podařilo potrubí opravit.

Foto: Mapy.cz

Hurbanova ulice v pražské Krči, kde došlo k poškození potrubí

Článek

„V ulici Hurbanova v Praze 4 došlo v noci na pátek k netěsnosti na primárním topném vedení DN 150. Jsou omezeny dodávky topné vody, a tudíž je výpadek jak ve vytápění, tak v dodávkách teplé vody,“ popsal dopoledne důvod výpadku dodávek manažer Pražské teplárenské Pavel Maďar.

Podle společnosti byli bez dodávek lidé v Krči, na Lhotce, v Kamýku a Modřanech. Tepla by se měli dočkat během pátečního večera.

Výpadek postihl i IKEM

Výpadek postihl i nedaleký IKEM, kde byla kvůli tomu zprovozněna záložní plynová kotelna. Výpadek dodávek se naopak nedotkl fakultní Thomayerovy nemocnice, která má vlastní plynovou kotelnu.

Po 15. hodině Maďar informoval, že oprava byla ukončena. „Nyní již dochází ke zpětnému napouštění rozsáhlého systému rozvodů topnou vodou a postupně se přechází k uvedení na provozní parametry. Plnohodnotné obnovení dodávek s ohledem na zrychlený postup prací se aktuálně očekává v pozdních odpoledních hodinách,“ sdělil Novinkám.

„Klepeme se zimou.“ Část Chodova je stále bez tepla a teplé vody

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám