Hlavní obsah

Proč plošná opatření? U nás je minimum nakažených, diví se starostové na západě Čech

Právo, vor

Někteří starostové měst v Karlovarském kraji se podivují plošným vládním ochranným opatřením proti šíření nemoci covid-19. Poukazují mimo jiné na skutečnost, že v regionu je nakažených pouze minimální množství. Za týden jich v celém kraji přibylo pouhých sedm.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Od soboty se zavádí plošná povinnost nosit roušky na hromadných akcích nad sto návštěvníků, které se konají ve vnitřních prostorách. Někdo by se mohl zeptat, proč plošná, když například u nás v celém chebském okrese není jediný nakažený? Na to opravdu odpověď nemám,“ uvedl na sociálních sítích starosta Mariánských Lázní Martin Kalina (Piráti).

„Možná to bude mít něco společného s tou chytrou karanténou, o které pan premiér pořád mluví a kterou nikdo neviděl. Zjevně pod ni spadá i boj s virem v oblastech, ve kterých se nevyskytuje,“ dodal ironicky.

Chytrá karanténa měla zabránit plošným opatřením. Šlo o lockdown, ne roušky, brání vládu Dzurilla

Domácí

Skvělé trasování? Zoufalé selhání

„Jen před pár týdny se naše vláda, nejen pan ministr zdravotnictví, chlubili tím, jak celou koronavirovou krizi zvládli nejlépe v Evropě a nyní už díky "chytré" karanténě a "skvělému" trasování nakažených nebude nutné uplatňovat žádná opatření na celostátní úrovni. Že se již budou řešit jen konkrétní ohniska nákazy a případná preventivní opatření se budou týkat jen postižených regionů,“ připomněl na stránkách FB starosta pátého největšího města kraje Chodova Patrik Pizinger (Místní), který nerozumí tomu, proč mají platit stejná pravidla v lokalitách se stovkami případů jako v regionech takřka bez nemocných covidem-19.

Jak se nosily roušky v Česku. Vojtěch oznámil nová plošná opatření

Koronavirus

Interkativní mapa znázorňující počet aktivních případů nákazy nemocí covid-19 potvrzuje, že západ Čech je v současnosti koronavirem zasažen minimálně.

„Nerozumím tomu a považuji to ze strany vlády za zoufalé selhání,“ poznamenal.

Je to jako omezit Prahu kvůli Plzni, stěžují si starostové na plošné restrikce

Koronavirus

„Navíc - a to je spíš jen vrchol absurdity - opatření neplatí pro bary, ani noční kluby, kde se před pár dny nakazilo v Praze skoro sto lidí, ani pro velké průmyslové provozy, kde jsou další největší ohniska v republice. Takže do baru se můžete vyrazit nakazit bez potíží, ale na svatbu, na pohřeb, nebo do kostela jedině s rouškou!“ podivuje se chodovský starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám