Hlavní obsah

Zeman zahájil školní rok v Lánech. Škola má být hrou, řekl dětem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lány
Aktualizováno

Žáci a studenti se po letních prázdninách ve čtvrtek vrátili do lavic. Na Základní škole Charlotty Garrigue Masarykové v Lánech přivítal tamní školáky prezident Miloš Zeman. Novinky událost sledovaly živě.

Prezident Zeman zahájí nový školní rok na základní škole v Lánech.Video: Novinky

 
Článek

„Když jsem tu byl v roce 2014, tak jsem si už tehdy všiml toho krásného zvyku, že deváťáci jsou patroni prvňáčků. A byl bych hrozně rád, kdyby se tento zvyk rozšířil z lánské školy i do jiných škol. Měli bychom se naučit chránit ty, kteří začínají a jsou slabší. Tato výchova k ochraně je skvělá věc,“ ocenil na úvod prezident.

Premiér Petr Fiala při zahájení nového školního roku.Video: Rudolf Voleman, Právo

„Všem bych vám chtěl popřát hodně zdraví, štěstí, životních úspěchů a těm, kdo vstupují do první třídy, bych chtěl připomenout slova Jana Amose Komenského, že škola má být hrou. Až tu hru dokončíte, tak přijde nová a trochu složitější hra, která se jmenuje život. Přál bych vám, abyste jak ve školní, tak životní hře uspěli,“ uzavřel svůj uvítací proslov Zeman.

Zahajování školního roku politiky patří ke každoroční tradici. Loni ho zahajoval Zeman v brněnské ZŠ a MŠ Merhautova.

Přeji vám kamarády a hodně jídla, promlouval Zeman k dětem v Brně

Domácí

Premiér Petr Fiala (ODS) ve čtvrtek zavítal do Základní školy Májová v Ostrově na Karlovarsku. V tamní tělocvičně pozdravil prvňáčky a jejich rodiče a předal jim drobný dárek na památku.

Reklama

Související články

Zeman podepsal vstup Finska a Švédska do NATO

Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal ratifikační listiny k Protokolům o přístupu Finska a Švédska k Severoatlantické smlouvě. Po schválení všemi členskými...

Výběr článků

Načítám